» » » Творчески Ден за свързване на родители и деца „Цветовете на сърцето – мама и детето”По повод най-сърдечния празник за децата и техните майки – 8-ми Март, сдружение „СъЗнание” и Столична библиотека организират един незабравим ден, който децата да прекарат заедно със своите родители. В рамките на един съботен ден (10.03.2012 г.) в детския отдел на Столична библиотека ще се проведат осем уникални работилници, в които главната цел ще бъде децата да прекарат времето заедно със своите майки, а защо не и бащи.

В рамките на празника ще бъдат проведени няколко работилници, в които всички посетители (родители и деца) ще могат да участват. Единственото условие е да правят нещата заедно, за което ще бъдат подкрепени и подпомогнати от водещите. А работилничките са следните:
  • „Красив ум” - интелектуални предизвикателства, развиващи игри, стимулация и релаксация, умствени задачи. Водещи: Катерина Димитрова (психолог-педагог) и Милена Каменова (психолог)
  • „Аз творя” - ателие по изкуства и арт терапия; работа с глина, изработване на фигурки от солено тесто, филцови цветя, рисуване с пръсти. Водещи: Ивета Емилова (психолог) и Фиданка Чингова-Тодорова (художник)
  • „Подаръчето” - изработване на подаръци за родителя и детето от различни материали- платове, мъниста, панделки, конци, прежда, вълна и други. Водещ: Гергана Василева (начален преподавател и творец)
  • „Вълшебна приказка” - на фона на четене на приказна история и красива музика, родители и деца ще рисуват обща картина. Водещ: Гинка Чаушева (актриса)
  • „Детство мое” – ателие за безгрижни детски игри; родители и деца заедно ще играят на позабравени детски игри. Водещ: Надежда Корназова (актриса)
  • „Acting Idols” – децата и техните родители ще подготвят кратко театрално представление на английски език, което впоследствие ще изиграят. В подготовката на представлението децата ще си говорят само на английски език. Водещ: Лиам Уебър (преподавател по сценични изкуства от Англия)
  • Лекция за метода на ненасилствената комуникация - Ненасилствената комуникация е метод, който ни учи как да изграждаме отношения, в които всеки да има възможност да получи съчувствие и разбиране. Водещ: Милена Ненкова (психолог) и Емилия Илиева (обучител по Ненасилствена комуникация и управител на Communication Academy)
  • „Обичам те такъв, какъвто си” – чрез ролеви игри и емоционална стимулация ще бъде насърчена ненасилствената комуникация, ще бъде стимулирано сближаването, изразяването и по-дълбокото опознаване между децата и техните родители. Водещи: Милена Ненкова (психолог) и Емилия Илиева (обучител по Ненасилствена комуникация и управител на Communication Academy)
  • „Форум театър” - децата ще разработят пиеса посветена на проблемите с родителите им. В края на деня пиесата ще се изиграе пред самите родителите, а те на совй ред ще могат да влязат в ролята на децата и да погледнат проблема от тяхна гледна точка, като предложат адекватни разрешения за него. Водещ: Венцислав Ненков (специалист в метода “Форум театър”, разработен от Аугусто Боал)

Събитието ще завърши с тържествено приключване и благотворителна изложба, събраните средства от която ще бъдат предоставени на деца в неравностойно положение за участие в зелено еко училище „Цветни пролетни вълшебства” от 7 до 11 април.

За участие в творческия ден е необходима предварителна регистрация не по-късно от 29-ти февруари 2012 г. - Регистрационна форма

Нерегистрирани приятели и гости на събитието са добре дошли след 15:30 часа, за да вземат участие като активна публика на форум театралното представление, както и да участват в изложбата-базар.

За повече информация: www.saznanie.com«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: