» » » Празници на ученето в 28 града в цялата странаВ продължение на 2 месеца цялата страна става територия на ученето през целия живот. С разнообразни събития в 6 региона и в 28 града деца и възрастни ще могат да отпразнуват разнообразието, ползите и удоволствието от ученето.

Стартът беше даден на 29 септември 2012 г. в Пловдив. Празниците на ученето продължиха на 5 октомври 2012 г. в Перник и на 6 октомври 2012 г. в Русе. В програмата следват:
 • 10 октомври 2012 г. - Планетариумът в Стара Загора ще отвори врати за посетители. Ще бъдат представени демонстрации на прабългарски бойни техники. Всички желаещи ще могат да получат безплатни консултации и полезни съвети за отглеждане на домашни любимци. Децата ще бъдат зарадвани с уникално художествено ателие по мозайки и печати, което ще ги запознае с античния свят и археологията. На 11 октомври празникът ще продължи със спортни занимания и първи уроци по безопасно шофиране.
 • 13 октомври 2012 г. – Във Велико Търново ще се насладим на творчеството от сръчните ръце на майсторите от Самоводската чаршия. В Смолян ще се научим да свирим на гайда, да изработваме зунки, да правим коктейли и прически, да управляваме макет на електромобил, да правим майсторски фотографии, изделия от плъст, бижута от мъниста по японска техника; ще научим повече за Вселената, за различни техники за самоотбрана и професии на земята, а също и как да си направим родословно дърво.
 • 20 октомври 2012 г. - Български автори ще четат свои текстове на пътниците в столичното метро, а цели семейства ще защитават честта си в състезанието „Бързи, смели, сръчни - баби, дядовци и внуци”. В Благоевград ще се проведе велопоход до парк „Бачиново”. В Разград ще видим рисуване и салфетна техника върху текстил, стъкло и дърво, изработка на бижута от самосъхнеща глина. В Търговище ще се организира ателие за направа на играчки и демонстрация за рисуване върху вода - техника ебру. В Силистра ще се демонстрират игрови прийоми и ситуации в учебната дейност по чужд език.
 • 26 октомври 2012 г. – В Добрич ще се обсъжда темата за грижата и отговорността за домашните любимци. Във Видин ще се правят коледни играчки и бижута от моделин. Във Враца ще се изработват копия на археологически находки и ще се пече хляб по древни рецепти.
 • 27 октомври 2012 г. -  В Плевен ще получим ценни съвети как да се грижим за растенията в градината. В Кърджали ще покажат техники за ограмотяване на възрастни.
 • 28 октомври 2012 г. - В Монтана ще бъде разкрита тайната на чипровските килимари.
 • 1 ноември 2012 г. - В Ловеч ще открият ателие за аксесоари от естествена кожа и ще демонстрират занаяти от „Покрития мост” като плъсти, плетива, бродерия и гоблени.
 • 10 ноември 2012 г. - В Пазарджик ще разберем, че отпадъците всъщност могат да бъдат много полезни.
 • 11 ноември 2012 г. - В Бургас ще отвори врати ученическа изложба на екологична тематика, а всички желаещи ще могат да се включат в демонстрационни занимания по компютърни технологии. В Сливен ще се организира караоке бар на различни чужди езици.
 • 17 ноември 2012 г. - В Ямбол ще станат известни любимите книги на учениците.
 • 24 ноември 2012 г. – Във Варна ще бъде сложен краят на Празници на ученето 2012. 

Входът за всички събития е свободен.

Подробни програми за празниците по градове, очаквайте поетапно.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: