» » » » Един италиански художник и един български тролейбус

Снимка: kafene.bg

В подкрепа на кандидатурата на София за Европейска Столица на културата 2019, световноизвестният художник Албино Питти безвъзмездно ще нарисува на живо картина върху тролейбус от градския транспорт.

Това магическо преобразяване ще се случи на 17 октомври 2012 г. на площад „Княз Александър I”.

Стартът на създаването на творбата-тролей ще бъде поставен в 12:00 часа, като първите щрихи с четката ще бъдат направени от ученици от Националния учебен комплекс по култура с изучаване на италиански език.

В 14:00 часа пърформансът ще бъде посетен от г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община и Н. Пр. Марко Контичели, посланик на Италия.

„Когато за пръв път попаднах в София, се влюбих в този град – получих прилив на вдъхновение и моментално започнаха да ми хрумват идея след идея, така че реших да се върна и да направя пърформънс тук”, разказва Питти и допълва, че сам е избрал произведението му да бъде върху тролей. „Обичам движението, обичам да създавам движение, ето защо избрах да рисувам върху тролей. Тролеят е канал за комуникация, когато се возиш, се раждат странни идеи. Самата София е град в движение и изцяло подкрепям пътя й към титлата Европейска столица на културата.”


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: