» » » » Изложба картини без картини „Вятър работа”

Снимка: Мара

Галерия „Гая” в София представя Мариела Димитрова–Мара и нейната изложба „Вятър работа”.

„Тази изложба я направих за нощта на галериите в Пловдив и я показах в галерия „Автограф” в Стария град. През цялото време си мислех, че искам да я покажа и в София и ето на – галерия „Гая” е много подходяща за целта – едно от любимите ми места!
Работейки си нещо друго, изведнъж, ме осени идеята да направя изложба от ветрила, хвърчила и издухани чадъри. Правех  ветрило като акцент към една дървена картина, пластика или таковата? (При мен малко трудно се разграничават нещата понякога). Още преди да го прикача към нея, той толкова много ми хареса като самостоятелно произведение, че вече бях решила – ще направя серия. Като за ветрило размерите са доста внушителни, останалите са горе-долу реалистични. Материалите – доста необичайни и като цяло – ветрилата не са ветрила, хвърчилата не са хвърчила и чадърите не са чадъри. На практика за цялата железарска, конструктивна, дърводелска и изобщо „майсторска“ работа, съм разчитала на любимия мъж. Реално и картини няма. Има едни НЕЩА. Разсъждавайки си така, докато ми се избистряха НЕЩАТА си рекох, че може и да излезе вятър работа. Ами така и стана: „Вятър работа“

Така авторката представя своята изложба, която можете да видите от 25 октомври 2012 г. в галерия „Гая” на ул. „Кракра”19 в София.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: