» » Симфоничен концерт с Патрик Галоа в Пловдив

Снимка: Патрик Галоа
Патрик Галоа е определян като флейтист номер едно в света в момента. Зад гърба си има зашеметяваща кариера, като е бил солист на световноизвестните диригенти сър Невил Маринър, Лорин Маазел, Ленард Бърнстейн, Сейджи Одзава, Пиер Булез, Карл Бьом, Серхиу Челибидаке. Негови партньори в камерното музициране са Юрий Башмет, Наталия Гудман, Жан-Пиер Рампал, Лили Ласкин, Фабрис Пиер, Линдзи квартет и др.

Редица композитори създават опуси специално за Патрик Галоа - желан гост на най-големите оркестри в Европа и Азия, и на международните музикални фестивали в цял свят.

На яркото музикално и личностно присъствие на световноизвестния флейтист Патрик Галоа, ще има честта да се наслади пловдивската публика на 2 ноември 2012 г., от 19:00 ч., в Камерна зала на Държавна опера Пловдив.

Французинът ще бъде едновременно солист и диригент на симфоничният концерт и под неговата палка ще прозвучат Симфония в ре минор от Цезар Франк, Концерт за пиано и оркестър в сол мажор със солист Мария Принц (Австрия) и Концерт за флейта и оркестър от Франсоа Девиен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: