» » » Детско ателие „Около звезда за една година”


„Около звезда за една година” е образователно ателие, в което децата ще разберат, че Земята има своя път и посока в Космоса, а това определя много неща.

В първата част на занятието децата ще си припомнят, че Земята се върти около себе си и около Слънцето, както и че оста й е наклонена. Ще работят по двама и ще оцветят рисунки на пода на тема „сезоните“ и „наклонената ос на Земята“. След това ще разкажат на останалите какво са забелязали на рисунките си.

Във втората част на заниманието децата ще бъдат подпомогнати да открият къде е България на мини-модел на Земята, използвайки карта. След което ще въртят своите модели на Земята около модела на Слънцето и ще наблюдават как Слънцето огрява България в продължение на „една година“. Ателието ще завърши с непринуден разговор какво се случва със Земята и времето в България в следствие на обиколката около Слънцето за една година.

Работилницата е подходяща за деца между 4 и 9 г.

Цена: 8 лв.

Занятието ще се проведе на 24 ноември 2012 г., от 11:00 до 12:00 ч., в Природонаучен музей.

За записване на тел.: 0882 523 281 (К. Митева от Био игри), 0886 455 796 (Ж. Петрова от Био игри), 0879 226 575 (г-жа Тошева от Природонаучен музей).


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: