» » » » Детска работилница Мартеници

Снимка: Организаторът

„Вълшебната къща на Ема” ви кани на детска работилница „Мартеници” - част от проекта на галерия TATE Modern „The Unilever Series: turbinegeneration”.

Програмата се провежда под патронажа на ЮНЕСКО и свързва заедно училища, колежи, културни организации, галерии и артисти от цял свят, за да изследват чрез езика на изкуството културните си различия и виждания, като показват и обменят работата си онлайн.

„Вълшебната къща на Ема” реализира арт проекти съвместно с Baylis Court nursery school, Berkshire, Англия за втора поредна година. През 2012 г, възпитаниците на Ателието направиха и изпратиха мартеници на децата от Англия, с които те закичиха дърветата в училищния двор. Тази година малките артисти от „Вълшебната къща на Ема”, отново ще изработят мартенички, като използват прежда, филц, детелинки, калинки, копчета и дантела, и част от тях ще изпратят на своите приятели от Англия.

Целта на проекта е да се изследват културните различия между България и Англия, като се даде възможност на децата не само да се запознаят с българската култура и традиции, но и да се докоснат до тях.

Творческата работилница ще се проведе на 24 февруари 2013 г., от 17:00 до 18:00 ч., на адрес: София, жк. „Разсадника”, бл. 30, вх. Г (партер).

Преподавател: Невена Виденова.

За въпроси и записване: nevenadacheva@gmail.com


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: