» » » » Фотографска изложба Истории без особена причина

Елена в стария град. През уязвимите от снайперисти места се преминава бързо.
Снимка: Николай Николов

Фотографската изложба „Истории без особена причина” представя кадри от съвместните проекти на Елена Йончева и оператора Николай Николов в горещите точки на света - Сирия, Сомалия, Израел и Палестина.

В Сирия журналистите успяват да стигнат до най-радикалните бунтовнически отряди - „Ан Нусра”, „Ахрар ал Шам”, „Ал Тауахид”, като проследяват действията им на фронтовата линия, преминават през обезлюдените квартали на Алепо, снимат ежедневието на хората в Алепо в условията на гражданска война и недостига на някои основни продукти.

В Израел и Палестина Елена и Николай обикалят в продължение на 20 дни и заснемат един от най-трагичните моменти в новата история на двата народа. Те документират живота на палестинците и израелците по време на израелската военна операция „Закалено олово”, по време на която загиват стотици мирни жители, а хиляди остават без дом.

В Сомалия двамата журналисти се промъкват до леговището на сомалийските пирати и запечатват в кадър ежедневието на хората, които живеят в едни от най-опасните райони в света: места, в които основният закон е оръжието.

Откриването на фотографската изложба „Истории без особена причина” е на 27 февруари 2013 г., 19.00 ч., в галерия сутерен на ФотоСинтезис Арт Център, където ще остане до 13 март 2013 г.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: