» » » » ПроТекст 5: Навреме

Снимка: Организаторите

ПроТекст е дългосрочна платформа на Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура „36 маймуни“, предлагаща нови гледни точки към съвременната драматургия и възможните места за правене на театър. След като представиха немска, френска и румънска нова драматургия и създадоха три български пиеси, през Ноември 2012 г. те се впуснаха в ново предизвикателство – преобразяване на Централна минерална баня с „ПроТекст 5: Навреме“.

Четирима режисьори, завършили четири различни европейски школи - Мортен К. Роесен (Награда ring.award.off 2011, Грац), Василена Радева (Икар 2011 за спектакъл на годината, „Нордост“), Гергана Димитрова (Икар 2012 за режисура, „Праехидно“), Петко Стоянов (дебют), събраха творчески екипи и създадоха авторски миниатюри в различни жанрове и отделни пространства в Централна минерална баня. Нелеката работа по визуалната среда беше поверена на Елена Шопова и Никола Налбантов, чиито усилия не останаха незабелязани и бяха номинирани за ИКАР 2013.

„ПроТекст 5: Навреме” беше уловен от видео камерата на Иван Николов и така запазен във времето.

Прожекция на видео записа от „ПроТекст 5: Навреме”, последвана от дискусия с участието на режисьорите, номинираните и други замесени лица, може да видите на 18 март 2013 г., от 19:00 ч., в Центъра за култура и дебат „Червената къща“. Модератор: Ангелина Георгиева („Нови драматургии“).

Вход свободен.

Междувременно не пропускайте паралелно случващия се „ПроТекст 6: Ново начало” с участието на режисьорите Гергана Димитрова и Петко Стоянов и техният авторски прочит на пиесите „Улица към плажа” от Улрике Фрайзинг и „Наречен Господин” от Филип Льоле, в неремонтираните пространства на Софийски Арсенал - музей за съвременно изкуство /САМСИ/.«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: