» » » » Библиотека Галактики за фантастика и фентъзиИздателство „Колибри” кани почитателите на фантастичната литература на представяне и дискусия на тема библиотека „Галактики“, идеята за която е да включва най-доброто и най-качественото от фантастиката и фентъзито, обхващайки диапазона от класически до най-нови представители на жанра.

В дискусията ще участват Андрей Велков - идеен създател на поредицата и автор на книгата „Български психар“;  Светлозар Желев от издателство „Колибри“, Христо Блажев от „Книголандия” и Владимир Полеганов - автор на предговора към българското издание на „Зора“ и сценарист на „Под прикритие“.

Като начало ще бъде представено най-новото четиво от поредицата „Зора“ на Октавия Е. Бътлър - книга първа от трилогията „Ксеногенезис“. След това разговорът ще продължи относно вече излезлите книги от библиотека „Галактики“: „Корпорация Безсмъртие / Цивилизация на статуса“ от Робърт Шекли, „Селцето“ от Кир Буличов, първата част от трилогията „Метрозоната“ на Саймън Мордън - „Уравненията на живота“, фентъзи трилогията „Първият закон“ на Джо Абъркромби, първия роман от „Досиетата на Дрезден“ от Джим Бъчър – „Буреносен фронт“, и великолепния дебют на Питър В. Брет „Защитения“.

На събитието всички книги от жанровете фентъзи и фантастика ще се продават с отстъпка от 50%.

Фантастично-литературната среща ще се състои на 19 март 2013 г., от 19:00 ч., на по питие в клуб „Суингинг хол” на бул. „Драган Цанков“8 в София.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: