» » » » Пети сезон на Пъстра трапеза на гости на моя градЕдинственият пътуващ фестивал, който показва на живо българските кулинарни, фолклорни и занаятчийски традиции – „Пъстра трапеза” - ще започне пътуването си за пета поредна година с празник в столичния район „Витоша”.

На 24 март 2013 г., в 10:30 ч., при колелото на трамвай 5 в кв. „Княжево”, фестивалът ще стартира с конкурсна кулинарна изложба на ястия от региона.

На шарената трапеза може да участва всеки, като приготви гозба по традиционна рецепта, а журито ще отличи участниците в няколко категории: за най-добра етновизия на щанд, визия на ястие, автентична рецепта, оригинална рецепта и десерт.

Кметът на район Витоша Стойко Дуков е подготвил изненада за гостите – той ще почерпи всички с баницата-гигант на чичо Сашо от Владая.

Сред другите изненади на събитието са ВИП-гостите и професионалните готвачи, които ще приготвят любимите си рецепти на живо в професионалната кухня на шеф Пеньо Иванов. Разбира се, не е пропусната и традиционната богата фолклорна програма, която в ритъма на народната музика ще направи празника още по-незабравим.

Майстори на народни занаяти ще демонстрират тайната на съхранилите се през вековете традиции. А за най-малките ще се проведе традиционният пленер за детски рисунки на кулинарна тематика „Рецептите на баба”.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: