» » » » Детски театър: Пеперудена магия

Снимка: Театър "Дани и Деси"

Софарма Шопинг Център и Театър „ Дани и Деси“  ви канят на нова творческа неделя със завладяващ и поучителен спектакъл и една творческа работилница.

На 24 март 2013 г., от 11:00 ч., в Towers Gallery на ет. 2 в Софарма Шопинг Център, ще започне детският спектакъл „Пеперудена магия“ по приказки на българската авторка Мая Дългъчева – „Как един ден белият свят бил оцветен?“ и „Как гъсеничката се събуди или как се раждат пеперуди?“.

В началото на вековете нямало цветове и всичко било оцветено в бяло, след това се появило синьото, след дъжда – зеленото, жълтото... и накрая настанал балът на цветовете и тогава се размесили всички цветове, така че целият свят бил приказно оцветен. В този момент се появила малка гъсеничка и започнала да търси приятели, срещнала се с калинките, с бръмбара, с пчелите и светулката, но се оказало, че тя не може да събира мед, нито да лети, нито да танцува и изобщо... Тогава тя заплакала и станала на малко пашкулче, от което на сутринта излетяла прекрасна пеперуда. И всички с възхищение разбрали, че не само в приказките гъсеничките се превръщат в пеперуди. Тя простила на всички за тяхното невежество  и намерила своите истински приятели...

От 12:00 до 13:00 ч. – Пауза.

От 13.00 до 15:00 ч. следва Арт Ателие с Дани Годинова, в което децата ще могат да си оцветят керамична пеперуда или да си изработят пеперуди и цветя от различни материали. За най-малките са подготвени материали за оцветяване с героите от приказката, а с помощта на родител малките гости ще могат да си направят весела играчка.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: