» » » Дни на Щастието 2013Второто издание на „Дни на Щастието” продължава да дискутира темата за позитивна социална промяна чрез лекции, семинари, работилници за деца и възрастни, филмови прожекции и други.

В продължение на 2 месеца фестивалът активно ще търси различните пътища към личното и колективното щастие с помощта на експерти от Англия, Дания, САЩ и България.


ПРОГРАМА


Щастието в офиса 20 април 2013 г., 16:00 до 18:30 ч., Бетахаус
Еднодневен семинар, насочен към онези, които искат да създадат по-щастлива и продуктивна работна среда и към всички, които искат да бъдат по-щастливи на работното място. Хората, които обичат работата си са по-мотивирани и ефективни, както и по-щастливи в живота като цяло. По подобен начин „щастливите” компании са по-печеливши в сравнение с техните „нещастни” конкуренти. Конференцията ще акцентира върху значението да инвестираме в щастието от бизнес гледна точка, как да построим щастливо работно място и как може щастието да работи в офиса. Лектори:
  • Ник Маркс – водещ изследовател в областта на щастието, основател на награждавания Център за благополучие и съавтор на Индекс на щастливата планета. Ник е основател на фондацията nef, която се стреми да подобри качеството на живот чрез иновативни решения, променяйки всеобщото мислене за икономиката, социалните въпроси и околната среда.
  • Алекс Кеърулф – известен още като „Директор Щастие”. Един от водещите световни експерти в областта на щастието и работата. Неговата книга „Happy Hour is 9 to5” е бестселър, а Алекс консултира водещи организации по темата, като IBM, Hilton, IKEA и др.Представяне на книгите „Най-щастливото бебе” и „Най-щастливото дете” на д-р Харви Карп – 9 май 2013 г., 19:00 ч., галерия Credo Bonum
Запознаване с методите на световноизвестния педиатър д-р Харви Карп, представени в двете издадени на български език негови книги. Почти 30 години д-р Карп преподава на хиляди родители – от работещи майки до суперзведи като Мадона и Мишел Пфайфър; както и на професионалисти от сферата за работа с деца, на които разкрива тайните за успокоение на коликите, подобряване на детския сън, намаляване на лошите настроения, насърчаване на търпението и кооперативността у децата.
Йога на смеха – 11 май 2013 г., 11:00 до 12:00 ч., галерия Credo Bonum
Едночасов уъркшоп, който комбинира много смях, движение и йога дешане. Ще научите как да се възползвате от най-доброто лекарство – смехът. Ще си припомните състоянието, в което можете да се смеете дори на пръстче, без да е необходима кой знае каква причина. Дихателните упражнения ще ви успокоят, балансират и заредят, а споделеното изживяване ще докосне сърцето ви.
  • Водещ ще бъде Силвия Пенчева, основател на движението за йога на смеха в България.
TEDx Happy Hour – 15 май 2013 г., 19:00 ч., галерия Credo Bonum
Един час с избрани видеа на тема щастие от глобалната платформа TED.
Прожекция на филма „Проект Щастие” на Ранди Тейрън – 21 май 2013 г., 19:00 ч., галерия Credo Bonum
„Проект Щастие” е всепризнат документален филм, в който младежи от три континента интервюират Джордж Лукас, Ричард Гиър и невролога Ричард Дейвидсън, относно характера на трайното щастие. След това, те пътуват до Индия за една незабравима частна аудиенция с Далай Лама. Филмът дава нов поглед върху това как да се постигне по-щастлив и пълноценен живот.„Щастието на децата” лекция на Ленор Скинази – 18 юни 2013 г., 19:00 ч., галерия Credo Bonum
Ленор Скинази е автор на книгата „Деца на свобода”, която поставя темата как да отглеждаме децата си в безопасност, без да се вманиачаваме, и в лекцията ще говори повече за щастието на децата ни и как самите ние да бъдем по-доволни от себе си родители. Ленор си печели прозвището „най-лошата майка в Америка”, след като позволява на 9-годишния си син сам да ползва метрото в Ню Йорк. Ленор списва колонка в The Washington Post и е водещ на ТВ шоу „Най-лошата майка на света” по Discovery Channel. Тя вярва силно в едно: „никой не е перфектен родител и това е ОК!”

Снимки: Credo Bonu


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: