» » » » » Фестивал на българското образование 2013
Фестивалът на българското образование 2013 ще бъде открит за посетители на 26 и 27 април 2013 г., от 10:00 до 19:00 ч., в околното пространство на НДК. Входът за всички прояви е свободен. Всеки посетител може да получи в Информационния център на фестивала диплянка с програмата, на която да събира печати за участие в различните творчески центрове и получаване на награди.


ПРОГРАМА
 • Открита сцена в обновения подлез при централния вход на НДК - Концертна програма на ученически и младежки творчески формации и индивидуални изпълнители – танцови, вокални, инструментални, театрални и други изяви.
 • Рок уъркшоп - RockSchool Workshop-а ще даде възможност на всички желаещи да се забавляват и обогатяват, докосвайки се до различни музикални инструменти и магията на музиката. Със специалното участие на Rock School.
 • Арт зони за визуални и приложни изкуства. Групови рисунки. - Уъркшопове за рисуване, изработване на сувенири и аксесоари, моделиране, създаване на пространствени композиции, работа с природни и отпадъчни материали, фотография. С участието на сдружение „АРИЗ-7”, арт група „Таралинка”, Национален дворец на децата, клуб „Приятели на гоблена и българската шевица”, училищни клубове и др.
 • Фото и видео центрове - Уъркшопове по фотография и видеооператорство – отразяване фестивала чрез снимки, интервюта, репортажи, обработка на материалите, отпечатване, запис на носител, сваляне на снимки и клипове от мобилен телефон. С участието на ТВ и фотоклубове от различни училища, с подкрепата на продуцентска къща I am Enterprise.
 • Фентъзи игри. Исторически зони - Презентации на средновековно облекло, бит и въоръжение, демонстрации на средновековни занаяти, изработка на костюми, игри. Прожекция на документални филми за Балканската и Междусъюзническата война. С участието на сдружение „Форум Наука”, Български фентъзи ЛАРП център, прабългарска школа „Багатур”. Със специалното участие на Национален Военно-исторически музей, Национален исторически музей, Исторически музей – Велинград, Исторически музей – Ихтиман и др.
 • Писателска работилница - Зона за четене и обсъждане на авторски литературни творби, срещи с писатели. Размяна на книги. Представяне на книгата „Непоискано добро ІІ” и първи епизод от авторски фентъзи сериал „Аурелион” на клуб „Светлини сред сенките”(Казанлък). С участието на фондация „Човешката библиотека”, списание „SciFi” и всички пишещи и четящи млади хора, които се включат.
 • Зони за наука, техника и технологии - Демонстрации на електромобил, електробус и автомобил с водородна клетка. Уъркшоп по роботика. Информационни технологии. Конкурс за 3Д моделиране. Технологии за енергийна ефективност. Астрономически наблюдения. С участието на клъстер „Електромобили”, ВТУ „Т.Каблешков”, факултет „Инженерен дизайн” на ТУ – София, ПГЖПТ „Н.Корчев”, ТУЕС,  сдружение „Робопартанс”, Астрономическа асоциация – София,  Звездно общество – София, ПГЕБ „Проф.д-р Асен Златаров” – София, „Админ Софт” ЕООД и др.
 • Зони за интелектуални игри - Мисловни карти, техники за ефективно учене и четене, финансови игри и др. С участието на образователен център „Незнайко”, образователен център „Леонардо”, образователен център „Знам и мога”, образователен център „Тренер БГ”, сдружение „БМСТ” и др.
 • Зони за мода и стил - Изработка на импровизирани облекла. Импровизирани ревюта. Гримиране и прически. Модни снимки. С участието на млади дизайнери, ПГФК „Княгиня Евдокия”, професионални гимназии по текстил и моден дизайн и др.
 • Еко зони - Демонстрации, презентации, инсталации, еко продукти, животни и растения. Здравословни коктейли, уъркшопове за месене на хляб, украсяване на сладки, арт сандвичи и др. С участието на сдружение „АРИЗ-7”, Ремко БГ, Зелена кухня, Професионална гимназия по хлебни и сладкарски изделия и други партньори.
 • Зона „Здраве” - Уъркшопове с измерване на различни здравни параметри (кръвно налягане, тегло и др.), инсталации за вредата от тютюнопушенето и други зависимости. Със специалното участие на фондация „Грижа за здравето”, коалиция „България без тютюнев дим”, БЧК и др.
 • Зони за карнавални техники и изкуства - Демонстрации и уъркшопове по жонглиране, живи статуи, кокили, въртене на огън, пантомима и др. С участието на движение за хармонично развитие „БМСТ”, циркова школа при НДД и др.
 • Спортна асамблея - Демонстрации и уъркшопове за различни атрактивни спортове – катерене по стена, рафтинг, конна езда, велосипедизъм, бойни изкуства, автомобилни спортове, лека атлетика, американски футбол, шахмат, бокс, художествена гимнастика, стрелба, американски футбол, мини голф и много други. Организатор: сдружение „Спорт безграници”. Участват: спортни школи, клубове и федерации.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: