» » » » Сладък базар Традиции и кухня на англоговорящите държави

Снимка: Taste of Home

Сладкият базар е инициатива на тийнейджърите на АВО-Бел, чрез която събират на едно място кулинарните традиции на Стара Англия, ястията и напитките на Новия Свят и екзотиката на Азия и Африка.

Тазгодишното издание на базара ще се проведе на 27 април 2013 г., от 12:30 ч., в Сердика Център. Събитието е посветено на Великденски празници и в него ще участват 66 отбора с над 470 ентусиазирани участника, които ще представят ястия, напитки и традиции от Англия, Ирландия, Малта, САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, Бахамите, Ямайка, Кения, Зимбабве, ЮАР и Сингапур.

Водещ на сладката фиеста отново ще бъде Ути Бъчваров, който ще има тежката и отговорна задача да опита всички ястия и да излъчи отбор-победител, който да гостува в неговото предаване и да представи пред цяла България своите рецепти.

По традиция благотворителния базар се провежда в подкрепа на SOS Детски селища България, като всички събрани средства ще се използват за осигуряване достъп до образование на децата, подпомагани чрез един от центровете за семейно консултиране и подкрепа на SOS Детски селища България.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: