» » » » І Международен Фестивал по Ориенталски Танци в България LAYALI BULGARIAМагично, феерично, емоционално, много позитивно и вдъхновяващо за наслада от живота – такова ще бъде преживяването в Първия международен фестивал по ориенталски танци в България LaYali Bulgaria.

Идеята на фестивала е да представи и разпространи по автентичен начин красотата, разнообразието и богатството на арабското музикално и танцово изкуство, като засвидетелства заслуженото уважение към Близкоизточната култура и традиции.

Целта на уникалния за България фестивал е да допринесе за артистичното възраждане на арабския танц в България, разкривайки неговата истинска същност, дълбока душевност, вплетена символика и послания.

Самото име на събитието е вдъхновено от арабската дума Layali, което е множественото число на Leila – нощ. Нощта е прохладата и спокойствието. Тя е оазисът на поета, пазителката на влюбените, но и времето, когато всички са заедно, за да споделят, пеят, танцуват и разказват приказки или да сътворяват стихове:

„През една лятна нощ, ти реши да изтанцуваш своето
Уединение, под сянката на лунна мъдрост, лудориите на
Суетата.
Не спирай да се въртиш през цялата нощ, да гориш
Сърцето на мрака.”
(Хайри Хамдан, из „Тази нощ и още нещо”, посветено на LaYali Bulgaria)

Пренесете се в магията на Източния свят от 31 май до 2 юни 2013 г., когато в рамките на фестивалните дни ще се проведат: семинари, водени от световноизвестни и утвърдени преподаватели; спектакли с участници от България и гости от чужбина; конкурс с награди; отворена дискусия с доказани професионалисти от бранша; базар и много други изненади.

«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: