» » » » Кино фестивал Златна липа 2013


Нов филмов фестивал става част от културния календар на гр. Стара Загора. От 1 до 5 юни 2013 г., в Града на липите ще се проведе първото издание на международния кино фестивал „Златна липа”.

Общо 30 филма от 14 европейски са включени в афиша събитие. Прожекциите ще се състоят в залата на Държавна опера-Стара Загора и в Регионална библиотека „Захари Княжески”, като входът ще бъде свободен.

Фестивалът включва конкурсна и съпътстваща програма.

Конкурсната програма ще представи 12 филма, които ще бъдат оценявани от международно жури с председател проф. Вера Найденова и членове – унгарският режисьор Ласло Ковач, сценаристът и драматургът Юрий Дачев, грузинският режисьор Давит Джанелидзе и руската актриса Алена Ивченко.

Съпътстващата програма включва редица събития, като представяне на книгите за Иван Андонов и Григор Вачков, изложба на киноафиши и творческа дискусия на тема „Ново българско кино”.

Голямата българска актриса Мария Статулова ще бъде първия носител на наградата „Златната липа” за цялостен принос в киното, и именно тя ще посади първата липа във фестивалната „Алея на липите”.
«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: