» » » Индийски Филмов фестивал Намасте България 2013


От 30 май до 6 юни 2013 г., Дом на киното ще се превърне в мека на индийското кино, бидейки домакин на Индийския филмов фестивал „Намасте България” 2013.


ПРОГРАМА


30 май 2013 г., 20:00 ч. – „Веднъж се живее” (Zindagi Na Milegi Dobara, 2011) В началото на филма Кабир (Абхай Деол) прави предложение на Наташа (Калки Коечлин). Семействата им се срещат на тържеството за годежа, когато Наташа научава, че Кабир планира 3-седмично пътешествие за бакалавърска степен в Испания заедно с приятелите си от гимназията Имран (Фархан Актар) и Арджун(Хритик Рошан). Тримата заминават за Испания, където смятат да посетят Коста Брава, Севиля и Памплона, но всеки от тях има свои лични причини и цели да поеме на далечното пътешествие.
1 юни 2013 г., 15:00 ч. – „Първенец на гимназията” (Student of the Year, 2012) Сюжетът започва с това как деканът Йогиндра Вайшищ (Риши Капур) постъпва в болница и студенти от любимия му випуск отново се събират, за да се срещнат с него. Оттук нататък сюжетът припомня тяхното минало в гимназията „Св. Тереза” и съревнованието за „Първенец на гимназията”...
1 юни 2013 г., 18:00 ч. – „Играта” (Game, 2011) Кабир Малхота е магнат милиардер, който кани четирима души в дома си на гръцки остров, като ги примамва с различни обещания. Те са непознати по между си и всеки от тях има своята история: Нийл Менон (Абишек Бачан), собственик на казино в Турция с финансови проблеми; Викрам Капур (Джими Шергил) актьор, който има проблеми с наркотиците и с кариерата си; ОП Рамзи (Боман Ирани), политически лидер в Тайланд; Тиша Кхана (Шахана Госвами) криминална журналистка от Обединеното кралство, която търси големия си пробив.
2 юни 2013 г., 15:00 ч. – „Билу бръснарят” (Billu Barber, 2009) Билу (Ирфан Хан) е беден бръснар, който живее с жена си Биндя (Лара Дутта) и двете им деца Гунджа (Митали Маякар) и Ронак (Пратик Далви) в село Будбуда.Той прекарва част от времето си и с близките си приятели Будбудия (Раджпал Ядав) и Наубат Чача(Асрани). Макар и да мизерства, животът на Билу не се отличава с особени събития, докато суперзвездата от Боливуд Сахир Хан (Шарух Кхан) не пристига в селото, за да снима филм.
2 юни 2013 г., 18:00 ч. – „Историята на нашата любов” (Teri Meri Kahaani, 2012) Сюжетът на филма започва през 1960 г. , когато многообещаващият музикант на име Говинд (Шахид Капур) скача във влака за Бомбай, Индия. Във влака той среща Руксар (Приянка Чопра) – млада жена, избягала от къщи заедно с най-добрата си приятелка, за да стане известна филмова звезда. Двете са свързани заради кариерите си, но пътищата им се разделят след пристигането им в Бомбай. Докато търси хотел, Говинд се натъква на Махи – уверено и модерно момиче. След няколко неловки срещи двамата постепенно стават приятели.
3 юни 2013 г., 20:30 ч. – „English- Vinglish” (2012) Шаши (Шридеви) е домакиня на средна възраст от щата Махаращра, която припечелва допълнително като прави и продава сладкиши (ладу). Тя е всеотдайна домакиня, а семейството й я приема за даденост. Осмивана е заради лошия си английски от съпруга си Сатиш (Адил Хусейн) и непълнолетната си дъщеря. Шаши е обект на критични забележки от страна на Сатиш, а дъщеря й Сапна, която е в 7-ми клас, дори се срамува да запознае майка си с приятелите и с учителите си, защото английският й е слаб. Но малкият й син Сагар я обича такава, каквато е. Сестрата на Шаши, която живее в Ню Йорк, кани семейството й на сватбата на дъщеря си. Взимат решение Шаши да отиде сама в Ню Йорк, за да помогне на сестра си с организирането на сватбата.
4 юни 2013 г., 19:00 ч. – „Коктейл” (Cocktail, 2012) Когато Вероника (Дийпика Падуконе) и Мийра (Диана Пенти) започват да живеят заедно по време на летния сезон в Лондон, те имат съвсем различни програми. Мийра е свита, интровертна, и се възстановява от измамния си брак с Кунал Ануджа, който е прахосал всичките й спестявания под предлог, че ще създаде условия да се установят в Лондон. Тя прекарва времето си под покрива на Вероника, докато успее да стъпи на краката си и да намери работа в тази чужда държава. От друга страна, Вероника е калпазанка, импулсивна, непрекъснато търси нещо, което да я отвлича от необходимостта да се занимава с проблемите на трудното си детство. Тъй като са пълни противоположности, това ги сближава и формира лоялно и стабилно приятелство.
5 юни 2013 г., 19:00 ч. – „Ра.Едно” (Ra.One, 2011) Ра.Едно е научно-фантастичен филм на режисьора Анубхав Синха и е с участието на Шарух Кхан, Карина Капур и Арджун Рампал. Филмът проследява историята на Шекар, дизайнер на електронни игри, който създава игра, управлявана с движение на тялото. В нея лошият супер-герой (Ра.Едно) е по-силен от добрия (Джи.Едно). Ра.Едно успява да избяга от виртуалния свят и иска да убие Луцифер – единственият играч, дръзнал да оспорва могъществото му.

6 юни 2013 г., 19:00 ч. – „Aгент Винод” (Agent Vinod, 2012) Боливуд се обръща към интерпретация на Джеймс Бонд и прави един много добър филм в стила на Ян Флеминг. В пустинята Дащт-Е-Марго, в далечен Афганистан, в един талибански лагер, служителят на ІСІ (Корпорация „Разследващи консултанти”) полк. Хузефа, разпитва пленник (Сайф Али Кхан), заподозрян, че е агент на Крилото за изследвания и анализи (RAW). Мъжът разкрива подробности за операциите на RAW в Афганистан в замяна на пари и безопасно преминаване през границата. Той издава, че неговият колега майор Раджан също е проникнал в лагера. Това обаче е само уловка, защото двамата надвиват похитителите си и успяват да се измъкнат от лагера. Докато бягат, те спасяват момиче на име Фара. Мъжът наистина е агент на RAW и псевдонимът му е агент Винод.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: