» » » » Пътуващо лятно кино пред паметника на Съветската армия

Снимка: Организаторите
Касови филми с изключително качество, вход свободен и лятна атмосфера под звездите - „Пътуващо кино Globul“ стартира своя филмов поход с четири прожекции в четири последователни дни пред паметника на Съветската армия.

Целта на инициативата е да направи киното още по-достъпно за зрителите, като предостави възможност на повече хора да гледат най-актуалните филмови заглавия на голям екран, включително 3D филми с най-модерен кино съраунд звук. Така, дори жителите на по-малките градове в страната, където няма функциониращи кино салони, ще могат да се докоснат до магията на седмото изкуство. А магията ще започне на 29-ти май в София.


ПРОГРАМА


29 май 2013 г., 20:30 ч. – „На Рим с любов” (Сценарист и реж.: Уди Алън. В ролите: Пенелопе Крус, Оливия Уайлд, Алек Болдуин, Рикардо Скамарцио, Елън Пейдж, Уди Алън, Джуди Дейвис, Роберто Бенини, Орнела Мути и др.) Възрастна американска двойка лети за Рим, за да се срещне с годеника на дъщеря си, но невротичният баща на момичето - диригент по професия, не харесва младежа. Антонио, италианец от провинцията, пристига в Рим със съпругата си, като се надява да впечатли роднините си, но се оказва в компанията на проститутка, която иска да изпълни всяко негово желание. Междувременно животът на местен мъж се обърква, когато тълпа хора го взима за филмова звезда. А един архитект на средна възраст преживява най-романтичното приключение в живота си, докато е на почивка във вечния град.
30 май 2013 г., 20:30 ч. – „Седемте психопата” (Сценарист и реж.: Мартин Макдона. В ролите: Габури Садиб, Хари Дийн Стантън, Майкъл Пит, Желико Иванек, Кристофър Уокън и др.) Марти е сценарист, който отчаяно се опитва да завърши дълго подготвяния си сценарий озаглавен ”Седем психопати”. Били, най-добрия приятел на Марти, е безработен актьор и крадец на кучета, който е готов да направи всичко за да помогне на приятелите си. Независимо от последиците. Ханс е партньора на Били – религиозен човек с изпълнено с насилие минало. А Чарли е непредсказуемия мафиот чието куче е било току-що откраднато от Били и Ханс. Известен с жестокостите си, Чарли е готов да убие всеки който по някакъв начин е свързан с кражбата на любимото му куче. Създалата се ситуация дава на Марти точно това от което той има нужда за да завърши сценария си, но за да може да разкаже напълно тази история той ще трябва първо да остане жив.
31 май 2013 г., 20:30 ч. – „Тежка сватба” (Сценарист и реж.: Джъстин Закам. В ролите: Криста Кембъл, Робърт де Ниро, Робин Уилямс, Аманда Сийфрид, Катрин Хейгъл, Сюзан Сарандън, Даян Кийтън и др.) Отдавна разведена двойка се преструва на щастливо семейство, за да задоволи очакванията на биологичната майка на своя син, който е поканил всички на своята сватба. Де Ниро и Кийтън влизат в ролите на двамата родители, които бързо разбират, че да изиграеш миналото не е никак лесно.

01 юни 2013 г., 20:30 ч. – „Цветът на хамелеона” (Сценарист: Владислав Тодоров. Реж.: Емил Христов. Оператор: Крум Родригес. В ролите: Самуел Ицхак Финци, Руши Видинлиев, Михаил Билалов,Деян Донков, Ирена Милянкова,Христо Гърбов, Руси Чанев, Касиел Ноа Ашер, Михаил Мутафов, Светлана Янчева, Йорданка Йовева) Батко Стаменов (Руши Виденлиев) е идеалният таен агент. Останал сирак като много малък, той е осиновен от леля си, която по-късно признава, че е истинската му майка. Но когато тя умира, Батко разбира от един лекар, че е била девствена и осъзнава, че да си лъжец, е семейна черта. Тогава агент от тайната полиция се опитва да го вербува за шпионин и Батко откликва с ентусиазъм. Първата му задача е да проникне в тайния клуб „Нова мисъл”. В него се събират студенти, за да обсъждат псевдофилософския роман „Цинкограф”, посветен на обаятелен луд, който посвещава дните си на работа в Кралската цинкография, а нощите – на разработването на мащабна и напълно нереална мрежа от шпиони и саботьори, чиято мощ разклаща устоите на реално съществуващата тайна полиция...


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: