» » » Кардиограма с премиера, която ще ви развълнува

Снимка: Културна фондация А25

„Кардиограма” е новият танцово-визуален спектакъл на Културна фондация А25, реализиран с подкрепата на Derida Dance Center, и осъществен от едни от най-любопитните съвременни артисти – Мартин Пенев, Виолета Витанова, Станислав Генадиев, получили две от трите номинации за ИКАР 2013 за съвременен танц и пърформанс.

Идеята, драматургията, сценографията и звуковата среда в „Кардиограма” са на „дигиталния художник” Мартин Пенев.

Хореографията и танцът са на тандема Виолета Витанова - Станислав Генадиев, като това е първият им съвместен проект след спечелването на награда ИКАР 2013 за съвременен танц и пърформанс за „Мишеловката“ в спектакъла „Хамлет“ (реж. Явор Гърдев).

Музиката е съвместна работа на Мартин Пенев и Станислав Генадиев.

Едновременно ограничаващи и освобождаващи, костюмите са на Мира Петрова, а асистент-продукция е Стефан Дончев.

В пърформанса участва и актрисата Гергана Христова.

С туптящи танцово-сетивни пулсации, спектакълът посреща зрителите директно в дълбините на психиката на главния герой - изгубен сред собствените му обсесии и лъжливи проекции, които придобиват автономност, плашат го и го привличат. Дали тази автономност ще се окаже съграждаща и спасителна, или ще разруши личността, ще разберете на премиерата на „Кардиограма” на 1 юни 2013 г., от 21:00 ч., в Дерида Денс Център на бул. „Сливница”245, етаж 3.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: