» » » Късометражни филми от АндалусияИнститут Сервантес-София и бар „Шишман 24” ви канят събитие в духа на Испания.

На 21 май 2013 г., от 19:00 ч., заповядайте в бара на Шишман 24 на прожекция късометражни филми от Андалусия и дегустация на сангрия и тортиля. Филмите са със субтитри на български език.

Вход с куверт за консумацията (включва тортиля + сангрия) – 5 лв.

В програмата:
  • Врагове (2009, реж. David del Águila, 19 мин.) - Двама войници насред битка и с минимални шансове да се измъкнат живи, разкриват, че са били измамени и взимат решение да се разбунтуват срещу висшестоящите.
  • Сълзи в чаша кафе (2009, реж. Juan Ribadeneyra и Irene Golden, 8 мин.) - Поредната сутрин от живота на Лоли - домакиня на 40 години. Сутрин, в която на лицето й са отпечатани, както много други сутрини, последствията от вечерната караница със съпруга й, който я малтретира. Но тази сутрин е различна. За пръв път Лоли се мрази за това, че е толкова нерешителна. Докато приготвя кафето на съпруга си, сълзите й, последствие от редица разочарования и удари, случайно попадат в чашата и това променя всичко.
  • Легенда за крадеца на дървото на обесените (2009, реж. Sami Natsheh, 13 мин.) - В едно малко селце до Кордоба, имало едно прокълнато дърво, на което висели телата на безброй обесени хора. Това е историята на Сър Оуен МакКинли, млад английски пътешественик, който, докато обикалял Андалусия в търсене на приключения, се осмелил да пресече забранената граница, за да завладее сърцето на жената, която обичал.
  • Загубеният патрул (2009, реж. Guillermo Rojas, 19 мин.) - 1936 година. В базовия лагер в  Кордоба, един патрул от войници-републиканци навлиза във вражеска територия. Целта им е да разрушат железопътните линии, които са най-важни за комуникацията на франкистите. Изгубени в планината и заобиколени от неприятеля, войниците трябва да избират между това да изпълнят мисията си или да потърсят обратния път към своя лагер. Те са ЗАГУБЕНИЯТ ПАТРУЛ.

«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: