» » » » Ден на Европа в Стара ЗагораПо традиция Европейски информационен център Стара Загора и Община Стара Загора организират празник по случай Деня на Европа - 9 май.

Събитието ще започне от 17:00 ч. на 9 май 2013 г., в парк „5-и Октомври”, като началото ще бъде поставено с изпълнение на „Ода на радостта” от градския духов оркестър и Парад на знамената на страните-членки на ЕС.

На главната сцена пред шадравана в парк „5-и Октомври” забавлението ще продължи с песни и танци на съставите към НЧ „Родина 1860”: Детска вокална студия „Усмивки” и Школа за народно пеене „Жарава”. Между изпълненията на съставите публиката ще бъде предизвиквана с въпроси от водещите като срещу всеки правилен отговор има предвидена награда.

Освен на главната сцена, празникът ще се случва и в други 6 забавни къта:
  • Три къта, посветени на Европейския съюз и неговите страни-членки, представени от Младежка театрална студия „Сцена 99” към НЧ „Родина – 1860”.
  • Кът за подреждане на гигантски пъзел, изобразяващ обединена Европа, нейните общностни символи, както и тези на всяка страна-членка.
  • Кът за решаване на кръстословица и оригами, подготвени от НЧ „Родина – 1860”.
  • Кът за общностно месене на хляб, организиран от „Мрежа хлебни къщи” и Дневен Център „Св. Св. Козма и Дамян”, където всеки ще може да омеси собствена хлебна кукла. Ще бъде разигран „Театър на трохите”, в който „ще участват” замесените и изпечени хлебни кукли от тематичния кръг.

Отбелязването на Деня на Европа ще приключи с изпълнение на детска вокална група Ян Бибиян” към II ОУ „П. Р. Славейков”.

От 20:30 ч. същата вечер, младежи от „Ротаракт”-Стара Загора и РМС „Инициатива” ще пуснат фенери в Старозагорското небе на площада пред сградата на Община Стара Загора.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: