» » » » Дни на турското кино 2013

Снимка: goturkey.com
„Дните на турското кино” се организират от Културно Информационен Отдел към Посолството на Република Турция и дават възможност на публиката в столицата да се наслади на емблематични за турското кино ленти.

Тазгодишните Дни на турското кино ще се проведат на 12 и 13 юни 2013 г., в кино „Арена Запад”. Входът за прожекциите е с пропуски във вид на безплатни билети, които могат да се вземат от касите на кино „Арена Запад” преди прожекцията или предварително. Местата са ограничени. Пропуските не са с фиксирано място.


ПРОГРАМА


12 юни 2013 г., 16:00 ч. – „ТОПОЛЧИЦЕ МОЯ” (1978 г., 90 мин. Режисьор: Атиф Йълмаз. Сценарий: Джхингиз Айтматов и Али Йозгентюрк. Музика: Джахит Беркай.) Шофьорът на камион Иляс и Ася се влюбват и женят. Когато нещата в работата му се объркват, Иляс изоставя Ася и новороденото им дете. Ася няма друг избор освен да се подслони при Джемшит, който среща на пътя. Джемшит ги взема под крилото си. В момента, в който Ася се подчинява на неизбежното, те се натъкват на Иляс. Сега тя ще трябва да направи избор между голямата си любов и Джемшит, който я е приел с отворени обятия в трудни времена.


12 юни 2013 г., 18:00 ч. – „СТРАШИЛИЩЕТО И СЕТРА МИ” (2009 г., 94 мин. Режисьор: Аталай Ташдикен. Сценарий: Аталай Ташдикен. Музика: Еркан Огуз.) Може ли деветгодишно дете да е брат, баща и майка, както и мъдрец? Може, за Айше. Освен това, той е брат, който не се бои от нищо. История за две деца, която ще стопли сърцето ви и ще ви накара да пророните сълзи. Филмът, който с прост език описва селото, селяните и връзката между братята и сестрите, завършва с изненадващ финал.


13 юни 2013 г., 16:00 ч. – „ИНТЕРНАЦИОНАЛЪТ” (2006, 105 мин. Режисьор: Сърръ Сюрейя Йондер. Сценарий: Сърръ Сюрейя Йондер. Музика: Калан Мюзик, Айтекин Г.Аташ, Сърръ Сюрейя Йондер, Толга Кълъч.) През 1982 г. група местни музиканти в Адъяман се бори за припечелването на хляба си поради полицейския час, въведен през тези години. Решението, което те намират, за да припечелват хляба си, води до ареста на всички им. Когато командващият военното положение в областта, иска да ги превърне в модерен оркестър, започват да се случват някои изненадващи събития.13 юни 2013 г., 18:00 ч. – „БАЩА МИ И СИНЪТ МИ” (2005 г., 108 мин. Режисьор: Чаган Ърмак. Сценарий: Чаган Ърмак. Музика: Евантия Ребутсика.) Садък, който се е скарал с баща си по политически причини преди 12 септември 1980 г., трябва да се върне в семейния си дом със своя син – Дениз, след като е бил освободен от затвора. Семейството трябва да се събере и обедини заради Дениз и Садък, който е смъртно болен поради мъченията и условията при задържането, на което е бил подложен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: