» » » » Най-лошата майка Ленор Скинази закрива Дни на щастието 2013

Снимка: Matt Kimpton
Преди няколко години Ленор Скинази е обявена за „най-лошата майка в Америка”, след като описва в „Ню Йорк сън” защо е позволила на 9-годишния си син да се прибере сам с метрото, без дори да има мобилен телефон в себе си. Позицията й, че това е начин да позволи на детето си да е самостоятелно, предизвиква вълна от възмущение, включително искания да понесе наказателна отговорност за поведението си.

Разбира се, едно води до друго, и така Ленор Скинази написва книгата „Деца на свобода“, става колумнист за The Washington Post и водещ на TV шоуто „Най-лошата майка на света“ по TLC. Сега пристига в България за финалното събитие в рамките на Дни на щастието 2013 в София.

В лекция на 18 юни 2013 г., от 19:00 ч., в „Бетахаус” в столицата, Ленор ще разгледа темата как да отглеждаме децата си в безопасност без да се вманиачаваме и ще говори за щастието на децата ни и как самите ние да бъдем по-доволни от себе си като родители. Нейно верую е, че „никой не е перфектен родител и това е ОК!“.

Скинази, която завършва университета Йейл, разглежда в книгата си и силното влияние, което медиите и новините оказват върху възпитанието на децата и поставя въпроса дали днешното общество не е по-сигурно от това преди 20 години. Нейното движение за свободно отглеждани деца се бори с разбирането, че малките са постоянно застрашени от микроби, отвличане, падане, хулигани, непознати мъже или небиологично грозде.

В едночасовото си предаване „Най-лошата майка на света“ по TLC Ленор посещава различни семейства, в които родителите понякога са толкова загрижени, че не позволяват на децата си, дори като тийнейджъри, да използват микровълнова печка, да ходят сами на училище или да играят в собствения си двор.

Лекцията на Ленор Скинази ще бъде на английски с осигурен превод.

Входът е свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: