» » » » Дни на щастието 2013 в Пловдив. Програма


10 юни до 3 юли 2013 г., 18:30 ч., Център за съвременно изкуствo, Баня Старинна - Изложба „Подходи към щастието“, представяща фотографии, видеа и инсталации от 21 автори от Берлин, Барселона, Виена, Вилнюс, Белград, Калифорния. „Подходи към щастието“ има за цел да ни вдъхнови да разпознаем собственoтo си щастие или да създадем нови, може би още по-автентични и реалистични представи за него. С  дегустация на „кулинарна инсталация” на художничката Павлина Чакърова. Вход: свободен.

12 юни 2013 г., 18.30 до 20.30 ч., Център за съвременно изкуство, Баня Старинна – „Аrt of Living/Изкуството да живееш” въвеждащ семинар за „Тайната на дишането”. Едно практично занятие от 1 час и 30 минути, в което участниците научават основни дихателни техники, осъзнават ползите от редовното им практикуване и воденетo на здравословен начин на живот. Семинарът включва леки йога упражнения и медитация, и ще бъде воден от индийската учителка Димпъл Гаджвани. Вход: свободен.

14 юни 2013 г., 21.30 до 22.30 ч., пред Централна поща - Демонстрация на Контактна импровизация (КИ).

16 юни 2013 г., 16.30 до 19.30 ч., йога арт студио „Шанти” на ул. „Ангел Кънчев” 8 - Въведение, уъркшоп и джем на КИ. Искали ли сте някога да откриете танц, който да танцувате така, сякаш никой не ви вижда, от сърце, с невероятна свобода, която да извира от всяка клетка на тялото ви. Търсили ли сте спорт, който да прави тялото ви ловко и силно, без да го изтощава? Контактната импровизация (КИ) е вид съвременен танц с един или повече партньори, физическа и психическа комуникация, акробатика, танцова терапия, медитация в движение, практика за усъвършенстване на тялото, ума и душата. Това е практика без правила и граници за всички, които обичат движението, свободата, нетрадиционното и истинско съприкосновение с други хора. Презентацията и уъркшопът по КИ ще бъдат водени от рускинята Наташа Голубцова, която преподава КИ от 2010. Вход: свободен.

16 юни 2013 г., 15.00 до 16.00 ч., йога арт студио „Шанти” на ул. „Ангел Кънчев” 8 - Йога на смеха. Уникална практика, която съчетава безусловен сърдечен смях с йога дишане. С йога на смеха, всеки може да се смее, без да разчита на хумор, шеги или комедийни изпълнения. По време на практики по йога на смеха, забравяме за проблемите ни като възрастни и оставяме детето в нас да играе, защото именно по време на игра се ражда смеха. Водещ ще бъде Елица Йоргова, сертифициран преподавател по йога на смеха, основател и преподавател по йога в йога арт студио „Шанти”, Пловдив. Вход: свободен.

20 юни 2013 г., 19.30 ч., Център за съвременно изкуство, Баня Старинна - Прожекция на документалния филм „Happy“. Режисьорът Роко Белич изследва тайните на най-ценните ни емоции като съчетава съвременните научни методи на позитивната психология с историите на реални хора от различни краища на света. Какво е щастието и откъде идва? Как да балансираме между изкушението за пари, сила и социален статус с нуждите ни от стабилни връзки, здраве и лично удовлетворение? HAPPY отвежда зрителите на пътешествие от езерата на Луизиана до пустините на Намибия, от плажовете на Бразилия до планините на Бутан, в търсене на ключовете към щастието. Филмът HAPPY ни дава възможност да чуем мъдростта на шофьор на рикша от Калкута и състраданието на един доброволец в Дома на умиращите на Майка Тереза, личната история на красавица от Тексас, която претърпява ужасяващ инцидент. Чрез забележителни човешки истории и модерната наука, HAPPY ни води към дълбокото разбиране как можем да преследваме по-удовлетворяващ, по-здрав и щастлив живот. Вход: свободен.

28 юни 2013 г., от 18:30 до 21:30 ч. / 29 юни 2013 г., от 10:00 до 16:00 ч. / 30 юни 2013 г., от 10:00 до 16:00 ч., в Рилон Център на бул. „Христо Ботев” 92В, eт. 4„Аrt of Living/Изкуството да живееш”.  Курсът „Изкуството да живееш” е изключително ефективна програма за справяне със стреса и развитие на пълния човешки потенциал. Уникална част от програмата е комплекс от йога позиции и дихателни техники, които напълно освобождават от емоционален и физически стрес, носят спокойствие и жизненост на ума и тялото, подобряват концентрацията и паметта и подсилват имунната система. Курсът също така включва основни принципи за пълноценен живот, както и индивидуални и групови процеси, които ни предизвикват да погледнем на живота от нова, по-светла и по-широка перспектива. Цената на курса все още не е обявена. За въпроси и регистрация на и-мейл: rg@artofliving.bg


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: