» » » Театрален маратон в Държавен куклен театър Стара Загора


Театрален маратон с шест от най-успешните пиеси през сезон 2012/2013 година са подготвили от Държавен куклен театър Стара Загора за публиката в Града на липите.

Маратонът ще протече в рамките на три дни със следната програма:

17 юни 2013 г., понеделник
  • 09:30 ч. – „Красавицата и звярът” (Автор: Шарл Перо. Сценична адаптация и режисура: Ирослав Петков. Сценография: Васил Рокоманов. Музикално оформление: Ирослав Петков) Номинация на Кирил Антонов за наградата „СИВИНА” 2013 за млад актьор от АКТ-Унима и Съюз на артистите в България за ролите си в спектакъла „Красавицата и Звярът” в Държавен куклен театър Стара Загора.
  • 11:30 ч. – „Пепеляшка” (По Шарл Перо. Драматизация и режисура: Елза Лалева. Сценография: Свила Величкова. Музика: Константин Цеков) Номинация за ИКАР 2013 за сценографията на Свила Величкова. Спектакълът бе представен с изключителен успех на фестивала „Цар Приказка” във Великий Новгород Русия, който се проведе от 25 до 29 април 2013 г. „Пепеляшка” бе селектирана и за участие в конкурсната програма на Международния фестивал Bábkarská Bystrica 2012. Dvojitý impulz, Словакия. Представлението на сцената на Държавната опера на Банска Бистрица събра възторга и овациите на публиката.

18 юни 2013 г., вторник
  • 09:30 ч. – „Зайчето Питър” (Автор: Беатрикс Потър. Адаптация и режисура: Румен Гаванозов. Сценография и кукли: Станислава Кръстева. Музика: Христо Намлиев. Адаптация и режисура: Румен Гаванозов) Една история за пакостливото зайче Питър, което не послушало майка си, и вместо да отиде за къпини със своите братчета и сестричета, влязло в зеленчуковата градина на мистър Макгрегър да яде марули. Стопанинът скоро разбрал това, но за щастие така и не успял да го хване. Уплашеното зайче се прибрало у дома, с мисълта никога повече да не влиза в тази ужасна градина, при тези ужасно вкусни марули, и този ужасно страшен мистър Макгрегър. И още нещо, вече да слуша своята стара майка Зайка.
  • 11:30 ч. – „Който не работи, не трябва да яде” (Драматизация и режисура: Ирослав Петков. Сценография и кукли: Ива Гикова, Ивайло Николов. Муз. оформление: Ирослав Петков) Кой не знае тази приказка? Кой не е чувал за нея? Заглавието й – мъдра поговорка! Поуката й – народна мъдрост! На сцената – фолклорна магия! Куклите – изписани! Актьорите – баш майстори!
  • 19:00 ч. – „Няма да платим” (По мотиви на Дарио Фо. Художествен ръководител: Ищван Наги. Асистент-режисьор: Габриела Хаджикостова. Сценография и костюми: Адриана Найденова. Музика: Петър Цанков. Текст на песните: Матей Стоянов) VII Международна творческа лаборатория. Импровизационна музикална комедия за възрастни.

19 юни 2013 г., сряда
  • 10:00 ч. – „Вълшебникът от Оз” (Мюзикъл по Л. Ф. Баум. Постановка: Боньо Лунгов) Сюжетът и героите на „Вълшебникът от Оз” са познати на всички деца и техните родители. Това прави адреса на представлението интересен за малки и големи. Спектакълът е синтетичен. В него са преплетени куклен, драматичен театър, танц, музика и филм. С богато въображение са изработени костюмите, сценографията и мултимедията в представлението.

«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: