» » » » Изложба чешки дизайн „Масичке, дай да ям”


Пътуващата изложба на съвременен чешки дизайн „Масичке, дай да ям!“ отразява специфичния свят на чешките приказки, които привличат публиката от цял свят и също като дизайна се стремят да предизвикат емоция.

Приказките носят нашата колективна европейска идентичност. Техният образен език изразява грижите, притесненията и радостите на предците ни, използват архетипни образи, които често крият някоя мъдрост. Тяхната цел е да провокират чувствата на зрителя, най-вече в сърцето му. Затова нищо чудно, че могат да бъдат асоциирани с дизайна, стремящ се да въздейства върху наблюдателя, така както приказката - върху слушателя.

Инсталацията „Масичке, дай да ям!” е част от програмата на петото издание на международния фестивал за дизайн и визуална култура Sofia Design Week, и представя подборът на чешкия дизайн и куратор Михаел Вашку от Czechdesign - неправителствена организация, създадена през 2003 г. с цел насърчаване и популяризиране на чешкия дизайн.

Официалното откриване на изложбата е на 20 юни 2013 г., от 18:00 ч., в Галерията на Чешки център в София, където ще остане до 31 август 2013 г.«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: