» » » » Копаница-Тропаница на площад Александър Батемберг


Българско национално радио и Столична община представят музикално-танцовия проект „Копаница-Тропаница“, част от подготовката на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019 г. Фолклорното веселие е авторски проект на Оркестъра за народна музика на БНР под диригентството на Димитър Христов и ще се проведе за първи път под открито небе, като за участие в проявата са поканени над 10 000 души от цялата страна.

На 22 юни 2013 г., с начален час 19:30 ч., на пл. „Княз Александър Батенберг” в София, под звуците на виртуозните изпълнения на Оркестър за народна музика на БНР, известни клубове за български народни танци и всички почитатели на българския фолклор ще танцуват различни по характер, темперамент и трудност хора от всички фолклорни области на България.

Произведения, обработени и аранжирани от едни от най-значимите и популярни български автори като К. Колев, Хр. Раданов,Г. Андреев, Р. Генков, К. Генчев ще представят емоционално въздействащата музика от пиринския, шопския, родопския, тракийския, северняшкия и добруджанския регион. Танците ще бъдат разнообразни по темпо, динамика и сложност на изпълнението, сред които: четворно, еленино, трите пъти, малешевско, копаница, джангурица и много др.

Заповядайте!

КОНЦЕРТЪТ СЕ ОТМЕНЯ за неопределен момент.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: