» » » Поход на билките в Софийска Света Гора

Снимка: credobonum.bg
В навечерието на най-дългия ден в годината, изпълнен с много предания и легенди – Еньовден, фондация Credo Bonum организира пешеходен поход в района около Клисурския манастир „Св. Петка Параскева“, разположен над град Банкя.

Походът ще се случи на 22 юни 2013 г., от 11:00 ч., с начална точка Клисурския манастир и ще мине по еко-пътеката до село Клисура и обратно до манастира. На различни пунктове от похода ще бъдат разположени информационни табели с любопитни данни и истории на различни видове билки. Всеки ще може да обогати своите знания за билките в региона и да научи за какво се използват те. След преминаването на маршрута, който трае около 1 час, натрупаните знания на участниците ще бъдат изпитани. Всеки желаещ ще отговори писмено на 3 въпроса и ще участва в томбола с награди. Томболата ще се проведе в 13:00 ч.

За участниците от София е осигурен автобусен транспорт, който ще тръгне от паркинга пред Национален стадион „Васил Левски“ в 9:30 ч. Автобусът ще се върне обратно до София след края на събитието.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: