» » » » Фотографска изложба Болоня на Франко Франчески

Снимка: Франко Франчески
Фотографската изложба „Болоня” се ражда от съзнанието, че в цяла Италия, и по-специално в град Болоня, само художествените и архитектурни забележителности от миналото са тези, които публиката познава, а много често модерните и съвременни произведения биват игнорирани или не изпъкват достатъчно. Така Франко Франчески решава да потърси в архитектурните линии на сгради от миналия век, духа, който е повлиял на различните стилове.

Скривайки общото и фокусирайки се върху детайлите, Франчески търси определен знак, символ, който да разкрие не само архитекта, но и епохата му и културата на града в представения историческия момент. Резултатът са фотографии от Болоня, разкриващи изненадващи ъгълчета, корабни платна, геометрични движения и динамизъм; бели и сиви, вместо обичайните и успокояващи червени и охра портали или барокови църкви.

Фотографската изложба „Болоня” е част от Месец на фотографията 2013 и ще бъде открита на 18 юни 2013 г., от 19:00 ч., във ФотоСинтезис Арт Център, галерия-сутерен, където ще остане до 2 юли 2013 г.«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: