» » » » Ден на бащата в Национален военноисторически музей


За втора поредна година Националният военноисторически музей организира „Ден на бащата”, който посвещава на силната връзка между таткото и детето. Празникът ще бъде отбелязан с разнообразни атракции и вълнуващи забавления, като музейните експозиции и всички активности ще бъдат безплатни.

Само в „Деня на бащата” - на 15 юни 2013 г., от 10:00 до 18:00 ч. - посетителите на музея ще имат възможността да видят част от съвременната техника на Българската армия, уникални превозни средства и машини, иновативни детски играчки и многообразие от впечатляващи атракции.

Съвременната техника на Българската армия ще бъде представена от бронирана колесна машина „Гардиън”, военен автомобил „Хамър”, aвтомобил Sand-cat и високопроходима линейка – участвали в мисии, както и маркиран автомобил с повишена проходимост и въоръжение и катапултна седалка К-36Л от самолет Су-25, предоставени от Сухопътни войски, Военновъздушни сили, служба „Военна полиция” и Военномедицинска академия. Гостите на НВИМ ще могат да се почувстват част от българските ВВС чрез свободен достъп до пилотската кабина на високоманеврения щурмови вертолет МИ-24, както и да усетят какво е да си в отделението за управление на самоходна минохвъргачка FM-4RM и танк Т-34, и Т-55.

Децата ще попаднат в Света на играчките, конструирайки модели от областта на физиката, електротехниката, метеорологията и двигателите с горивна клетка. Ще се пренесат в праисторическите времена на динозаврите, през различни исторически епохи до невиждани приключения в космоса. Ще се срещнат с приказни герои и животни, а най-малките ще строят конструкции от бъдещето и ще стимулират логическото си мислене с образователни активни карти и игри.

Търсачите на силни усещания ще изпробват точността си на специално изградено стрелбище, а любителите на шаха ще премерят сили с възпитаниците на детска шахматна школа.

Лятната „Библиотека за деца и татковци” ще очаква своите читатели с най-новите си книги.

Във външната експозиция на музея бащите ще могат да седнат зад волана на атрактивни ретро и съвременни автомобили, трактори и камиони, оборудвани с най-съвременните интелигентни технологии за управление и навигация. Ще изпробват най-модерните превозни средства на две колела – електрически велосипеди и скутери.

Децата ще могат да пилотират количките Kettcar на специална надуваема писта и да водят сумо битка с гигантски костюми.

Пясъчник, превърнат в строителна площадка с механичен дървен кран, ще забавлява децата, а за да се запознаят отблизо с тази дейност бащите ще ги въведат в тънкостите на строителството, включвайки се в демонстрация на ремотна дейност.



«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: