» » » » Събития по случай Международния ден на бежанеца

Снимка: UNHCR Bulgaria
На 20 Юни се отбелязва Международния ден на бежанеца. По този повод в София се организират няколко интересни събития:

20 и 21 юни 2013 г., от 21:30 ч. – „Светилище и подкрепа” мултимедийна прожекция на филм, фотографии и музика от Art Works for Human Rights върху фасадата на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”. „Светилище и подкрепа” проследява пътуването на бежанците, от катастрофалните събития на разселването им, пътят към убежище и дългият процес на новото начало в новата общност.

20 юни 2013 г., 17:30 ч., Червената къща – „Замесени от едно тесто” Заедно с Мрежата Хлебни Къщи, съвместно с Държавната агенция за бежанците, участниците ще замесят разнообразни видове хляб заедно с бежанци от Африка, Ирак, Сирия, Палестина и др. Също така ще се научат как да замесват приятелства, споделеност и заедност, обединени от хляба и топлината, уюта и усещането за дом, което той носи. Вход свободен.

22 юни 2013 г., от 11:00 до 14:00 ч., Южен парк (при входа откъм бул. „Гоце Делчев”)Мултикултурно събитие, изпълнено с песни, танци и други неща, разкриващи културите на бежанците. Те ще представят своите таланти и ще покажат какво умеят. Ще бъде експонирана и изложбата „Най-важното нещо”, която представа бежански истории от Централна Европа и какво е най-важното нещо, което те са взели със себе си, когато е трябвало да напуснат принудително домовете си.

22 юни 2013 г., от 10:00 до 17:00 ч., двора на Социален и младежки център „Св. Константин” (ул. „Павлина Унуфриева“ 4) - Благотворителен летен базар в първия ден на астрономическото лято, организиран от фондация „Конкордия България”. Децата и младежите от социалния център ще покажат кратка празнична програма, а посетителите ще имат възможност да разгледат и закупят продуктите, изработени в разнообразните ателиета в центъра – картини, рисунки, украшения, керамични изделия, свещи и други.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: