» » » Sofia Design Week 2013. Работилници за възрастни„Drag - Сглоби си колело” – 22 и 23 / 29 и 30 юни 2013 г., от 16:00 до 20:00 ч., в двора на „Фабрика 126”.
Без значение колко сте напред с колоезденето, тази работилница ще ви бъде от полза, като добави теория към практиката, така че да можете сами да сглобите или обновите своето колело (със собствени вело-части). Съучастник в начинанието е Веселин Стоилов – Спиро от Drag, който освен със знания и умения, ще помага с необходимите инструменти. Работилницата ще се провежда без предварително записване, но за специфични части или материали, пишете предварително на и-мейл: v.stoilov@velomania-bg.com.


„Лаборатория за мишлета по биомимикрия” с Камелия Митева от „Биоигри” - 22 (за студенти и професионалисти) и 29 юни (за ученици 13 до 18 год.), от 14:00 ч., в Национален природонаучен музей. Продължителността на работилницата е между 3 и 4 часа, с 10-минутни паузи на всеки 90 мин.
В първата част на работилницата участниците ще наблюдават различни организми. Във втората част - ще се концентрират върху картите, изобразяващи създадени от човека обекти, за да открият нова функция на тези обекти, като изменят дизайна им със силата на въображението и чрез приложение на процесите, наблюдавани в първата част. В края на занятието участниците ще имат възможност да изработят прототип от пластилин или друг подходящ матерал. Заниманията ще се ръководят от професионален биолог със специализация в биомимикрията и дипломиран фасилитатор. За участие е необходимо предварително записване на и-мейл: info@bio-game.org или на тел.: 0882 523 281 (Камелия Митева). За провеждане на занятието е нужно да носите хартия, цветни моливи, картички с изображения на обекти, създадени от човека, и домашно приготвен пластилин. Цена: 10 лв.


„Дизайн на стол София” със Студио Ригалик от Полша - 22 и 23 юни 2013 г., 10:00 до 17:00 ч., в Полски институт.
Участниците (които трябва да имат поне основни познания по дизайн и някакви практически умения в изработването на мебели) ще работят в екипи по двама, за да изработят стол „София” по дизайн на Студио Ригалик. Допълнително ще бъдат изработени още два стола специално за Полския институт. Участието е след предварителна регистрация на и-мейл: sofia.info@instytutpolski.org. Записването ще започне от 13-ти юни. Поради ограничения брой места, ще бъдат поканени първите регистрирани заявки за участие.


„Дай власт на аналоговите технологии” с Андре Кньорих - 25 юни 2013 г., от 10:30 до 14:00 ч., в галерия „УниАрт” в НБУ.
Главен фокус на работилницата ще бъде работата с хардуерни прототипи и въвеждането на основни модели за физическо взаимодействие. Тази работилница е насочена към дизайнери, но не изисква предишен опит в сферата на интерактивния дизайн.


„Криво огледало” работилница за комикси с „Колектив Електрика” от Сърбия - 24 юни 2013 г., от 16.00 до 20.00 ч., в Hip Hip atelier.
За участие в работилницата НЕ е задължително да имате опит в рисуването на комикси. Творческото ателие е част от проекта „Криво огледало” – една постоянно увеличаваща се антология от комикси и графични разкази, в които авторите споделят скрити моменти от живота на известните, онези моменти, които се случват в нашето колективно несъзнавано. Записване на и-мейл: info@hiphipatelier.com със заглавие Електрика до 20 юни 2013 г., и приложена илюстрация по темата на работилницата, както и кратко описание в случай, че имате опит в областта на изкуството.


„Една същност” създаване на идентичност на една фирма с Елиа Недков24 до 28 юни 2013 г., всеки ден от 10:00 до 12:00 ч. с продължение от 14:00 до 15:00 ч., в „Склада”.
Брой на участниците в работилницата: 5. Ще бъдат предпочетени кандидати, които се интересуват от дизайн, графика и архитектура. Необходимо е също да притежавате базови познания по графичен софтуер и да сте запознати с понятието „корпоративна идентичност”. Предварителна регистрация на и-мейл: mail@elianedkov.com със заглавие „Работилница Една Същност”. За провеждане на занятието избраните участници ще трябва да донесат на място лаптоп с инсталирана програма за векторна графика (като Adobe Illustrator, CorelDRAW), скицник А3 и цветни моливи.


„Следобедни хипстърски занаяти” с Ева Маркова (Eve) и Елина Кръстева (Zlina) 29 и 30 юни 2013 г., от 16:00 ч., в „+ Това”.
Ева Маркова и Елина Кръстева са възпитаници на НХА, специалност Рекламен дизайн. По време на ателието двете артистки ще се забавляват и ще рисуват заедно с участниците върху торбички и тениски. Всеки ще има възможност да разкаже за своята индивидуалност и да отправи послание от движещото се платно. Всеки, изработил тениска (на 30 юни) или торба (на 29 юни) ще може да завърши индивидуалната си визия, като сътвори значки по собствен дизайн.


„Как да си направя уебсайт?” работилница със Стоян Илчев от „Despark” - 30 юни 2013 г., от 16:00 ч. в Betahaus с предхождаща лекция от 14:30 ч.
Лекцията на Стоян Илчев ще разкрие какво се крие зад визуалната страна на всеки успешен уебсайт. Когато обсъждаме дизайн, обикновено не споменаваме емоции, усещания, чувства. Забравяме колко са важни съдържанието, решетката, типографията, интеракциите или ритъмът. Всичко това ще бъде обсъдено в презентацията на Стоян, обяснявайки необяснимото от потребителска гледна точка и демонстрирайки професионалната философия на Despark чрез три задачи, които ще бъдат изпълнени в творческата работилница от 16:00 ч.:
  • Решаване на няколко проблема, свързани с User Interface и User Experience (филтри със списъци от информация, преглеждане на ключовите елементи при уебсайт за онлайн пазаруване);
  • Анализ на популярен български уебсайт и откриване на неговите слаби страни в дизайна, намиране на решения;
  • Разработка на приложение или уебсайт (в зависимост от интересите на участниците), чрез начертаване на схемата на потребителския интерфейс и формулиране на очакваното преживяване.

Повече за Sofia Design Week 2013 на www.edno.bg

«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: