» » » » Изложба Like. Bulgaria


„България е една. Харесай България” - това е мотото на независимия социален проект Like.Bulgaria, който има за цел да представи страната ни пред света с нейните красоти, величини, постижения, артисти, спортисти, учени, материални и нематериални световни, културни и исторически наследства. Инициативата стартира във Facebook на 14 февруари 2013 г. и за по-малко от половин година успя да стигне до всички точки на света.

Така на 25 юли 2013 г., някак си логично, проектът пристига и във Vivacom Art Hall с мащабна изложба, представяща безценната красота на страната ни - кръстопът на култури, традиции и фолклори, които се преплитат по географските й ширини през вековете в нашата история.

Проектът Like.Bulgaria е дело на Николай Тонков, креативен директор на базираното в София и Берлин дизайн студио Formschlag, който се вдъхновява да създаде една нова визуална презентация на България. Стартът е с оформяне на логото, а през последните месеци Николай и екипът му създават повече от 120 визии, които успешно могат да рекламират страната ни в чужбина. Това е й причината проектът да се случва изцяло на английски. Визиите много бързо се разпространяват из социалните мрежи и без проектът да разполага с бюджет и каквото и да е финансиране, по най-естествения и ентусиазиран начин, от like на like и от share на share, красивите моменти и места на България стигат до все повече българи и техните социални кръгове във всяка точка на света.

Вижте „Like.Bulgaria” във Vivacom Art Hall до 31 август 2013 г. Официалното откриване на изложбата е на 25 юли 2013 г., от 18:00 ч.

Вход свободен.

«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: