» » » » Седмица на руското кино с бриз от морето


Чудесен подарък за жителите и гостите на Бургас са подготвили от Община Бургас в партньорство с Почетното консулство на Руската федерация в Бургас и Руски културно-информационен център - София. В рамките на една седмица филмовата селекция „Кино под звездите” ще представи пет съвременни руски ленти.

Прожекциите са всяка вечер от 9 август 2013 г., на открита сцена „Охлюва”, с начален час 21:00 ч. Вход свободен.


П Р О Г Р А М А

9 август 2013 г. „Колхоз ентъртеймънт”

10 август 2013 г. „Президентът и неговата внучка” (комедия, 1999 г.)
Нелепа случка за лекар в родилното отделение, който заменя мъртвородената внучка на един съветски генерал с една от двете близначки, родени по същото време от бедна художничка. По волята на съдбата и двете момичета получават името Маша. Минават 13 години, бившият генерал е вече президент на Русия, а момичетата са пораснали - едната живее с родната си майка-художничка в скромна квартира, а другата расте в семейството на руския президент.

11 август 2013 г. „Не се препоръчва обиждането на жени”

12 август 2013 г. „Кандахар” (2010 г., реж. Андрей Кавун)
Лента за героизма на руския дух в „пленническия” Кандахар. Филмът е по действителен случай и разказва за похищението на руския товарен самолет Ил-76 в Кандахар по време на гражданската война в Афганистан през 1995. Пленничеството на петчленния екипаж повече от година  е пресъздадено с множество специални ефекти по подобие на Холивудски екшън и се опитва да отговори на един въпрос: „Може ли силата на човешкия дух да противостои на мощта на оръжията и мачкащата всичко наред военна машина?”

13 август 2013 г. – „Адмиралът” (2008 г., реж. Андрей Кравчук)
Лентата пресъздава действителния разказ за живота на Александър Василиевич Колчак, знаменит изследовател-океанограф, много талантлив военен командир, известен като най-младия адмирал в руската военно-морска история. Превъзходен зрелищен спектакъл, който се гледа на един дъх. Една от най-пищните руски екранизации и един от най-скъпите филми, които Русия е правила.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: