» » » » Европейски ден на езиците Бургас 2013

Снимка: seccioneuropea.wordpress.com

Европейският ден на езиците се чества от 2001 г. и се отбелязва на 26 Септември с множество инициативи, насърчаващи многоезичието в Европа. С богата програма от игри, танци и песни, Бургас също се включва в европейския празник.

На 26 септември 2013 г., точно в 17:00 ч., с представление на танцьорите от клуб „Бляк Стайл Дюн”, в Младежки културен център Бургас ще започне празничната програма, посветена на Европейския ден на езиците. За добро настроение на всички ще се погрижат също и възпитаници на хорова школа „Милка Стоева” с изпълнения на песни на различни езици.

Игри-главоблъсканици пък ще дадат на публиката лесен и забавен начин да научи интересни нови думи, а онези, които се справят успешно със задачите, ще си тръгнат и с награди.

Европейският ден на езиците в Бургас ще даде среща на богата палитра от участващи езици: английски, немски, руски, френски, испански и италиански. По време на събитието ученици от езиковите гимназии в Бургас ще съставят и попълнят диалози на различна тематика на шестте езика в комикс истории, нарисувани специално за случая в голям формат.«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: