» » » » Паркинг дей 2013. Локации


Глобалната инициатива „PARK(ing) Day” набира все по-голяма популярност в България и след предходните две издания, в тазгодишното трето издание преобразените публични пространства, които ще могат да бъдат видени в рамките на само един ден, надхвърлят 28 места в различни части на столицата.

Разходете се из София на 20 септември 2013 г. и вижте различната интерпретация и смисъл, който множество културни организации, чуждестранни посолства, университети, медии и частни бизнеси, са вложили в своето паркомясто.

Паркингът на организаторите от „Credo Bonum” пред галерията на фондацията на ул. „Бенковски” ще работи като информационен център. Тук ще можете да участвате и в игра за спечелване на вкусни и здравословни награди като сироп от рози от биопроизводители.

На цели четири паркинга (на ул. „Иван Вазов”, ул. „6-ти септември”, ул. „Ангел Кънчев” и ул. „Цар Иван Шишман”) група „Изчезваща София“ ще осъществи своя проект „Crazy Taxi”, на всеки от тях разположи различно превозно средство, оцветено като такси. Всеки желаещ ще може да изпробва алтернативни методи за придвижване в града като скейтборд, ролери или метла.

Алтернативно придвижване с електрически автомобил пък ще предложат двата паркинга на „Renault” на улиците „Дякон Игнатий” и „Съборна”.

На паркинг на ул. „Света София”3 студенти от Нов Български Университет, специалност „Фотография”, ще снимат всички желаещи, а техни колеги от специалност „Анимация” ще скицират снимките със специална програма.

Европейският парламент и Европейската комисия в България ще озеленят няколко паркинга на ул. „Георги С. Раковски”. От 10:30 ч. Европейският парламент ще представи и интересни подробности около информационната кампания за повишаване на осведомеността за предстоящите европейски избори през 2014 г., а след това гостите ще бъдат поканени на кафе в зоната за отдих пред сградата на ул. „Георги С. Раковски”124.

Пред Полски институт на ул. „Веслец”12 пък ще ви очаква PARK(ing) библиотека, в която ще се раздават много награди като интересни книги и пътеводители, свързани с полската култура и туризъм.

Посолството на Дания ще изненада посетителите с малка датска градина, състезание по оцветяване за деца и датски маслени бисквитки, на бул. „Дондуков”54.

Още една библиотека, само че на издателство „Ентусиаст“ ще се „паркира” пред Телефонната палата на ул. „Гурко”.

„Sopharma” от своя страна ще организират медицински PARK(ing) с безплатно измерване на кръвното налягане на ул. „Иван Вазов”.

Безплатни курсове по рисуване ви очакват на паркинга на Академия „Юнити” пред Националната Художествена галерия, докато ресторант „Комерсиал“ на ул. „Цар Иван Шишман” ще работи като PARK(ing) ресторант на открито през целия ден.

Също на ул. „Цар Иван Шишман” Пощенска банка ще изгради кът с удобни меки мебели и неща за четене, а който се спре ще може да получи личен шарж.

Какво-къде още:
 • Телевизионно студио на открито с БНТ на ул. „Сан Стефано” 29.
 • Детски кът с „Програмата” на ул. „Цар Иван Шишман”.
 • PARK(ing) на Интерпред на бул. „Драган Цанков”36.
 • Зелено паркинг място на Столична община на ул. „Московска”.
 • Детски кът на „Nissan” на ул. „6-ти септември”.
 • Специална изнесена музейна експозиция „Светът на Загорка“ на ул. „Княз Александър 1”.
 • Фотоволтаичен паркинг с вело-кино на БФА в района около паметника на Съветската армия.
 • PARK(ing) на бизнес комплекса „Sofia Airport Center” на бул. „Христофор Колумб”64, където можете да прекарате приятно време в прекрасната градина и езерото в комплекса.
 • ePark ще се позиционират на бул. „Тодор Александров”99 и ул. „Брегалница”.
 • PARK(ing) на Actualno.com на ул. „Солунска”.
 • Инсталация на Нора Караламбева от NEfest на ул. „Славянска”2.«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: