» » » » Любовъ и съгласие - фотографска изложба на Михаил Георгиев

Снимка: Михаил Георгиев

В продължение на четири години Михаил Георгиев снима живота на последователите на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) в лятната духовна школа на Седемте рилски езера, където всяка година през август се събират хора от цял свят, за да посрещнат „духовната нова година” с молитви, песни и свещени танци. Спечелил доверието на последователите на Учителя като участва активно в ритуалите, Михаил успява да заснеме интимни мигове от живота в Бялото Братство, които събира и представя във фотографската изложба „Любовъ и съгласие”.

Съвсем не случайно авторът избира черно-бялата фотография, за да представя хармонията между хора и природа, мистиката на духовното, уединението на последователите, свещения танц Паневритмия и още много уникални и мистични моменти в тази необикновена среда. Черно-белият филм му дава възможността да постави кадрите в рамките на класическата фото-журналистика и не просто да запечата картини, но да разкаже история.

Цялата серия „Любовъ и съгласие” ще бъде представена под формата на фото-есе от 32 фотографии, във фотографска галерия „Rubber Gallery” на ул. „Герлово”13 в София, на 4 октомври 2013 г.

На откриването на изложбата ще бъде представен и едноименният албум с близо 60 фотографии от серията и текст с историческа и географска информация за Седемте рилски езера, подробна биография на Учителя, цитати и разяснения за някои аспекти на Учението.

Изложбата ще остане отворена за посещение до 18 октомври 2013 г.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: