» » » » Films4peаce за Световния ден на мира

Снимка: Credo Bonum
„Films4peace” е уникален проект, в който съвременни артисти представят авторски късометражни филми на тема мир. Филмите се прожектират на живо в стотици точки от цял свят - от фестивали за човешките права до музеи, галерии, публични пространства, младежки конференции и т.н. Тази година за първи път „Films4peace” ще се случи и в България точно на 21 септември – Световният ден на мира.

Домакин на събитието ще бъде Фондация „Credo Bonum” (ул. „Славянска”2, София), където на 21 септември, от 19:00 ч., ще бъдат прожектирани специално създадените за инициативата късометражни филми на артисти от цял свят, в жанровете на документално, късометражно и анимационно кино.

Дължината на филмчетата варира от 30 до 90 секунди. Те не съдържат говор, за да може да бъдат разбрани навсякъде по света.

Селекцията за тазгодишното световно издание на „Films4peace” включва творбите на: Роб Картър (Великобритания), Уилмър Уилсън (САЩ), Атхи-Патра Руга и Занеле Мухоли (Южна Африка), Антъни Гоиколеа (Куба) и Аssume vivid astro focus (Бразилия).

Прожекцията е с вход свободен.

«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: