» » » » VІІ Международно триенале на сценичния плакат


Над 350 плаката на автори от 30 страни, представящи най-доброто, създадено през последните 3 години в областта на класическите и модерни сценични форми в целия свят, ще превърнат София в световна столица на плаката през Октомври.

Събитието е VІІ Международно триенале на сценичния плакат, което ще се проведе от 3 до 31 октомври 2013 г., в Изложбен център на „Шипка”6.

Специално за триеналето в София ще пристигнат едни от най-влиятелните фигури в света на плаката - Томаш Богуславски (Полша), Петер Поч (Унгария) и Джиянпинг Хе (Китай/Германия), за да участват в международното жури за наградите на Триеналето и предвидените в образователната му програма публични лекции. Сред гостите ще бъдат още проф. Лех Майевски - ръководител на прочутото Варшавско биенале, и Рене Уинер, известен изследовател и колекционер от Швейцария.

Акценти от програмата на VІІ Международно триенале на сценичния плакат:
  • 1 октомври 2013 г., 18.00 ч.,  НТ „Иван Вазов” - Откриване на изложбата „Антология на българския театрален плакат”.
  • 2 октомври 2013 г., 18.00 ч., Полски институт - Откриване на изложбата „Млади плакатисти от Полша”.
  • 3 октомври 2013 г., 18.00 ч., Галерията на СБХ на „Шипка”6 - Официална церемония за обявяване на наградите и откриване на Триеналето. Изложби: VII  Международно триенале на сценичния плакат (1, 2 ет.) и „Велики майстори на плаката от Полша:  Хенрик Томашевски, Ян Леница, Валдемар Свиежи” (3 ет.)
  • 16 октомври 2013 г., Интер Експо Център (в рамките на изложението COPI’S) - Откриване на изложбата „Избрано от фонда на Триеналето - Велики майстори на плаката от Япония: Икко Танака, Шигео Фукуда, Казумаса Нагай”.
  • Световна премиера на близо 120 плаката, посветени на специалните теми на събитието, отбелязващи 200 годишнините на великите композитори Верди и Вагнер.


За повече информация, в т.ч. подробности за съпътстващата образователна програма и изданията на Триеналето, на тел.: 0885 078 011 (Албена Спасова).


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: