» » » » Изложба-конкурс Есенен пленер 2013

„Парченца история” Милена Димитрова

За пета поредна година Арт Галерия Ларго представя пленерната изложба на младите художници от специалностите „Изящни изкуства” и „Рекламна графика” на Националното училище по изкуствата „Добри Христов” във Варна. Традиционно събитието ще има и конкурсна част, която ще завърши с награждаване на победителите.

Изложбата представя творби на учениците от ІХ до ХІІ клас в НУИ „Добри Христов”, създадени по време на традиционния есенен пленер, който тази година се проведе паралелно в Трявна и във Варна. Експозицията включва над 40 картини, рисувани с молив и туш, с въглен и креда, с акварел и маслени бои, компютърни графики и колажи.

Творбите на учениците ще бъдат оценявани в две възрастови категории: Първа група (9 и 10 клас) и Втора група (11 и 12 клас). Тежката задача по отличаване на победителите ще изпълни журито в състав: Димо Миланов, Милен Маринов, Светлин Ненов и Николай Русев.

Експозицията ще бъде открита на 17 октомври 2013 г., от 18.30 ч., в Арт Галерия Ларго на ул. „Хан Крум”8 във Варна, където ще може да бъде видяна до 30 октомври 2013 г.«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: