» » » » Съчувствие към човека в 21 картини


Изложбата „Съчувствие към човека” е творческият начин на художничката Лиляна Дичева да отпразнува своя 85-годишен юбилей. 21 непоказвани картини, вдъхновени от Човека в национален и общочовешки план, ще украсят стените в галерия „Сезони” на прехода между есента и зимата.

Лиляна Дичева е автор с млад дух, с дълбока мъдрост, с космически поглед към звездите и бъдещето, с проникновено съчувствие към човека и неговите болки, с разбиране и изтънчен вкус в изкуството и със завладяваща и силно авторска неподражаема култура на живописване. Художничката в истинския смисъл на думата живописва живота и хората в тяхната същност.

В „Съчувствие към човека” Лиляна извиква в нашите сетива вик за помощ – SOS за Човека, който днес е на заден план в изкуството. Тя отразява, а не разкрасява живота ни. Големите художници и композитори ги рисува като страдалци. Така е озаглавила и една от най-новите си работи - „Художници страдалци”. В едно от своите платна, художничката събира Верди и Вагнер в общо композиционно решение. Картината ще е в центъра на изложбата като символ в годината, в която честваме именитите композитори.

Изложбата на Лиляна Дичева, в която намират място и някои от нейните емблематични автопортрети, ще бъде открита на 29 октомври 2013 г., от 18:00 ч., в галерия „Сезони” в София, където ще остане до 12 ноември 2013 г.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: