» » » » Сакрална Индия в изложбите на Амит Пасрича

Снимка: Амит Пасрича

Представени за пръв път у нас благодарение на Посолството на Индия, в сътрудничество с Клуб „Приятели на Индия” и преподавателите от специалност „Индология” в СУ, двете изложби – „Сакрална Индия” и „Исторически пейзажи от Индия” – ще дадат възможност на почитателите на индийската култура да се докоснат до нея чрез фотографиите на индиеца Амит Пасрича.

Амит Пасрича е популярен с панорамната си фотография, с която ни дава всеобхващащ поглед върху моменти и ситуации. Неговите творбите, включени в „Сакрална Индия” и „Исторически пейзажи от Индия”, вече са спечелили интереса и високото мнение на посетителите на изложбите в Берлин, Прага, Беларус, Белград и др. С тях авторът затвърждава позициите си на един от най-известните и уважаваните професионални индийски фотографи.

Изложбите „Сакрална Индия” и „Исторически пейзажи от Индия” ще бъдат открити на 7 октомври 2013 г., от 18.00 ч., в галерия „Алма Матер”, Северно крило, Ректорат на СУ, от проф. Александър Федотов (директор на Центъра за източни езици и култури към СУ и зам. председател на клуб „Приятели на Индия”) и журналистът Симеон Идакиев.

Експозициите ще останат отворени за посещение до 18 октомври 2013 г.«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: