» » » » Драскулки от неолита - вечер на Анжел Вагенщайн


Носител на руския медал „А. С. Пушкин” (2013) за заслуги в областта на културата и изкуството, образованието, хуманитарните науки и литературата, и за голям принос в изучаването и опазването на културното наследство, в сближаването и взаимното обогатяване на културите на нациите и народите, Анжел Вагенщайн оставя следа в руската и световна култура. В негова чест Руски културно-информационен център, Национален литературен салон „Старинният файтон” и Издателска къща „Колибри”, организират литературна вечер под името „Драскулки от неолита”.

Събитието ще се състои на 15 октомври 2013 г., от 18:00 ч., в „Мраморна зала” на РКИЦ на ул. „Шипка”34 в София, и ще протече с представяне на книгите от Анжел Вагенщайн: „Двадцатый век. Изгнанники”, руско издание на „Пятикнижие Исааково”, „Вдали от Толедо”, „Прощай, Шанхай” и „Преди края на света”, българско издание.

Слово: д-р Елена Алекова.
С участието на: Вели Чаушев (актьор) и проф. Снежана Барова (пиано).

На следващия ден, 16 октомври 2013 г., от 18:00 ч., в малката зала на РКИЦ, не пропускайте и кино прожекцията на игралния филм „Гойя или тяжкий путь прозрения”, копродукция от 1971 г., сценарий: Анжел Вагенщайн, режисьор: Конрад Волф, с участието на: Татяна Лолова, Петър Слабаков и др.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: