» » » » Реконструкция на спомени – мултижанрова изложба на Енил Енчев

Бързо движещ се пейзаж. Автор: Енил Енчев

След впечатляващото си участие в проекта „Петия елемент” на Райна Йотова, Енил Енчев гостува за втори път в галерия „Сезони”, но този път с една изключителна мултижанрова изложба, включваща абстрактна живопис, мултимедия, 3D арт, фотография, музика и стихове, разказващи спомените му от 80-те и 90-те години на миналия век.

Заглавието, което авторът избира, е „Реконструкция на спомени”, и както сам разказва:
„Идеята за изложбата и името се роди в разговор с мой приятел - басист в „Атлас” от времето, когато пишехме заедно песните на групата от 1984 до 1988 г. Спомнихме си различни случки и моменти от бурния рокаджийски живот и установихме, че много от нещата, след толкова години, едни и същи ситуации изглеждат по различен начин за всеки от нас... Аз ще представя част от моите спомени за онези години и по-късно... в дигитални 3D реконструкции на три мои спомена, един вероятен спомен на Джон за Йоко, и две картини, рисувани по цифров спомен - снимки от едно щастливо лято. В един мултимедиен диск ще събера кратък филм за абстрактното, което толкова обичам, книга с мои стихове, разкази и спомени от 84-та до 88-ма година на миналото столетие, и тримерните анимирани реконструкции на картините ми от 1990 г. Ще представя общо около 28 картини - маслен пастел, цифрови 3d изображения и запечатани на лента спомени...”

Изложбата живопис, 3D арт, музика, стихове и фотография на Енил Енчев, ще бъде открита на 10 октомври 2013 г., в галерия „Сезони” на ул. „Кракра”2А в Дом на културата „Средец”, гр. София, където ще остане до 25 октомври 2013 г.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: