» » » » Сердирикон – огнена легенда сред руините на Сердика

Снимка: Жар театър

След успеха на миналогодишния си огнено-пантомимен проект „IGNIS: Възраждането на София”, международният екип на „Жар театър” представя „Сердирикон” - спектакълът, вдъхновен от древното минало и посветен на София.

„Сердирикон” използва богатите възможности на пантомимата и огъня, като този път зрелището е поместено в реална среда – руините от древна Сердика, намиращи се зад ротондата „Свети Георги” в двора на Президентството, които ще се превърнат в естествен декор на представлението.

Неочаквана и оригинална е и избраната форма на спектакъла, по време на който зрителите преминават от една история в друга, местейки се и физически от едно пространство в друго в преоткриване на митовете за козлоногия бог Пан, майката на Минотавъра Пасифая, трагичната принцеса Медея, Ериниите и др. И всичко това, поднесено в една омагьосваща комбинация на танц, огън и музика на живо.

Спектакълът е създаден от екип в състав:
  • Идея и концепция: Елена Пап и Пламен Георгиев
  • Режисура: Елена Пап
  • Музика: Йордан Владев
  • Музикантски екип: Йордан Владев, Таня Никлева-Владева, Андрей Велков, Константин Томов
  • Хореография: Силвина Владова – Съни, Шимон Мамис (Полша)
  • Огън, огнени ефекти и сигурност: Данчо Колев

Представлението „Сердирикон” на „Жар театър” може да преживеете на 1, 2 и 5 октомври 2013 г., от 21.00 ч., на руините зад ротондата „Св. Георги” в двора на Президентството.

Вход свободен.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: