» » » » Pin-up фотография Момичетата на Бъни


В началото на 50-те години на миналия век Бъни Йегър изоставя успешната си кариера на модел, за да се посвети на фотографията. Изключително рискован ход за времето, в което правенето на секси снимки на оскъдно облечени или голи красавици, известни като pin-up, е занимание, запазено изключително за силния пол. Но Съдбата има други планове и Бъни Йегър се превръща в един от най-самобитните и влиятелни американски фотографи на ХХ век.

Изключителна наслада за сетивата, не пропускайте ретроспективната изложба с 50 иконични фотографии на Бъни от 50-те и 60-те години на миналия век, повечето от които за първи път извън студиото на авторката, от 14 до 25 октомври 2013 г., във Vivacom Art Hall.

Изложбата pin-up фотография „Момичетата на Бъни” включва автопортрети на самата Бъни, както и невиждани досега снимки на модели и актриси като Бети Пейдж, Урсула Андрес, Мейми Ван Дорен и др.

Официалното откриване ще бъде на 14 октомври 2013 г., от 19:00 ч., със специалното участие на агента на Бъни Йегър - Ед Кристин, и берлинският галерист Хелмут Шустер, организирал първата изложба на американската фотографка в Европа.

Вход свободен.

«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: