» » » Филмова премиера на Следи


След повече от две години снимачен период документалната лента „Следи” не само показва красиви и екстремни моменти от изминалите ски сезони, но и връща зрителя в годините, когато освен извънпистово каране, друго не е съществувало. Чрез няколко сюжетни линии филмът среща, както със спомените и старите снимки на първите смелчаги, навлезли със ски в планината още в края на 40-те години на миналия век, така и с наследниците им по дух - днешните „панти” (фрирайдъри и екстремни скиори), преоткрили този спорт на тийнейджърска възраст през 90-те.

Идеята за филма се заражда преди две години в главата на главния герой – Момчил Панайотов, капацитет по лавинна безопасност. Един почти невъзможен за изпълнение план, който обхваща близо сто точки: места за каране, събития за заснемане, срещи с хора, интервюта, разкази и т.н.

Радослав Мирчев е другото младо лице. Неговата сюжетна линия проследява подготовката му за екстремно задно салто на Ледопада до езерата в Рила.

Историята отвежда също в малката къщичка на Димитър Цветков в подножието на връх Ботев и спомените му за Цанко Бангиев - едно от най-големите имена в следвоенната история на българския алпинизъм, загинал в Кавказ при опит за траверс на Безенгийската стена. А разказите на Иван Кандиларов връщат в периода на 30-те до 70-те години на българското ски и алпийско движение.

Лентата среща още с: Краси Стоянов – една от българските фриирайд легенди, спускал със ски връх McKinley; Георги Георгиев „Черния” – скиор и планинар с дългогодишен опит като планински и ски водач в България и високите планини по света; както и с новите имена в свободния и екстремен ски стил: Боян Бъчваров, Илиaн Петров, Мая Стоилова, Александър Карадинков „Гипса”, Стоян Пешкалов и др.

Премиерата на документалната скиорска лента „Следи” е на 26 ноември 2013 г., от 20:00 ч., в Аула Максима на УАСГ.

Вход: 10 лв.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: