» » » » Кратко кино в Антракт


Столична галерия „Антракт” дава възможност на всеки автор с предизвикателство да покаже свой късометражен филм в програмата „Кратко кино”.

На 16 ноември 2013 г., от 19:30 ч., в галерията ще бъдат прожектирани дипломните филми:

„Името ми е Протест” (2013, 10 мин., автор: Атанас Куцев)
„Бъди промяната, която искаш да видиш в света.” Махатма Ганди. Важно е да протестираш и отстояваш позициите си. Всеки го прави, както намери за добре. За някои хора протестът не е единичен акт. Това е начин на живот. Те са самият Протест. „Името ми е Протест” е документален филм за алтернативните форми на бунт. За героите в него не е достатъчно само да излязат на площада. Те всеки ден променят себе си. Защото знаят, че само така наистина променят света.

„Искам” (2013, 14 мин., автор: Велианна Кашева)
Има едно клише, което със сигурност е убило много мечти - „Едно е да искаш, друго е да можеш, трето – да го направиш.” Клише. Защото има едни хора, за които да искаш, значи да сбъднеш. Обратното на клишетата са артистите. А обратното на парите... са мечтите. Особено днес. Особено в България. Филмът „Искам” събира портрети на различни автори с различни идеи, които вървят по един и същ път – този на младия български артист. Преди всичко това е път към себе си. И по този път желанията се сбъдват, само ако ги сбъднеш сам. Или с някой друг - достатъчно луд, за да вярва, колкото теб.

„Зимната приказка на българския театър” (2011, 12 мин., автор: Камелия Петрова)
Театърът е един постоянен и винаги нов разказ за човешкия живот, за чудото на живота. Актьорът Сава Драгунчев, професор Маргарита Младенова и студенти от НАТФИЗ се разхождат из магическите пространства на несекващата приказка за театъра, в която въпросите са винаги много повече от отговорите. Кои са добрите и кои лошите герои на съвременната приказка на българския театър, как стоят нещата вътре в театъра и какво общо има това с хората извън него, какво има да каже Шекспир на Министъра на културата, на днешната публика и на новите театрали? Какво въобще е театърът?


Галерия „Антракт” се намира на ул. „Пиротска”3 в София.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: