» » » » Филмови дни ЛУКС 2013

Кадър от „Краят на омагьосания кръг” 

ЛУКС е филмова награда на Европейския парламент, която има за цел да даде публичност на дебата за Европа и да подпомага разпространението на европейски копродукции в рамките на съюза. Трите филма финалисти за наградата ЛУКС за 2013 г. ще бъдат показани безплатно на софийската публика, като част от европейското представяне във всичките 28 страни със субтитри на 24-те официални езика на ЕС, преди обявяването на победителя на 11 декември 2013 г.

Целта на филмовите дни е да се сподели многообразието и богатството на европейското кино с европейските граждани и да се обсъдят темите, които филмите от ЛУКС 2013 представят.

ЛУКС дните в София ще протекат от 3 до 5 декември 2013 г., в Дом на киното. Официалното откриване ще бъде преди началото на първата прожекция, а след последната прожекция ще бъде организирана дискусия.

Входът за прожекциите е с безплатни билети, които гарантират място в залата, и които могат да се запазят на място в Дом на киното включително и преди прожекцията, до изчерпване на количествата.


П Р О Г Р А М А

3 декември 2013 г., 19:00 ч. - Официално откриване с „Мед” (Miele) на Валерия Голино. Историята на една жена, която помага на смъртно болни хора да приключат земния си път, и на нейния нов „клиент”, който е напълно здрав мъж.

4 декември 2013 г., 18:00 ч. – „Себелюбивият великан” (The selfish giant) на Клио Бърнард. Лентата проследява историята на двама приятели, единият от които постепенно се превръща в алчен използвач.

5 декември 2013 г., 19:00 ч. – „Краят на омагьосания кръг” (Тhe broken circle breakdown) на Феликс ван Хрунинген. Разказ за любовта между Елиз, която има ателие за татуировки и Дидие, който е музикант. Щастието им е поставено на изпитание от тежката болест на дъщеря им.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: